Van’da bir çocuğa cinsel istismarda bulunan H.C. adlı erkek hakkında açılan davanın duruşmasında mütaalasını sunan savcı, sanığın en az 24 yıl ile cezalandırılmasını talep etti.

Van’ın İpekyolu ilçesinde bir çocuğa cinsel istismarda bulunan H.C. adlı erkek hakkında açılan davanın 6’ncı duruşması Van 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Van Barosu Çocuk Komisyonu’ndan Av. Şeyma Şen, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Avukatı Ebru Demirtepe ile  Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı duruşmaya katıldı. Sanık H.C. ise duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı.

Duruşmada söz alan H.C., önceki beyanlarını tekrar ederek tahliye talebinde bulundu. Sanığın beyanlarının ardından savcı esas hakkında mütaalasını sundu. Savcılık mütaalasında  “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı”  ve “Cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından H.C’nin en az 24 yıl ile cezalandırılmasını istedi.

Savcılığın mütalaasına karşı mağdur avukatları ise mütaalaya katılmakla birlikte kasten yaralanmanın ağır neticeleri oluştuğundan, ayrıca  “Kasten yaralama” ve “Kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan cezalandırılmasını istedi. Mağdur avukatlar yine sanığın tutukluluğunun devamına karar verilmesini istedi.

Mahkeme sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek, bir sonraki duruşmayı 10 Haziran tarihine erteledi. MA

Editör: TE Bilisim