VaNHaber - Geçtiğimiz gün Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı Yalım Erez Mahallesi’nde, kaçak elektrik kullanımının önüne geçmek için  elektrik sayaçlarını direklere taşımak isteyen elektrik dağıtım şirketi ile mahalleli arasında gerilim çıkmıştı.

Kimi kadınlar, uygulamaya izin vermeyerek elektrik trafolarının üzerine çıktı. Ekipler, yaşanan gerilimle beraber sayaçları direklere takamadı.

ELEKTRİKLERİ KESİLDİ

Sayaçların takılmasına izin vermeyen hanelerin elektriği, VEDAŞ tarafından kesildi. Gün boyunca elektrik şirketi ile konu hakkında görüşmeler gerçekleştirildi.

HDP'DEN DAYANIŞMA ZİYARETİ

48 saattir elektriksiz bırakılan hanelere HDP destek verdi. HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan'ın da aralarında olduğu partili bir grup, mahalleyi ziyaret etti.

MİLLETVEKKİLİ ORHAN VEDAŞ BÖLGE MÜDÜRÜ İLE GÖRÜŞTÜ

Milletvekili Orhan'la birlikte mahalleden bazı kişiler VEDAŞ Bölge Müdürü Emrullah Okuducu ile görüştü.

Van Milletvekili Muazzez Orhan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Yalımerez mahallesinde; sayaç sorununu ve hukuksuzca tüm mahallenin elektriğinin kesilmesinin risklerini, yasal sorumlulukları ve mağduriyetleri, mahalle temsilcileri ile Vedaş bölge müdürü Emrullah Okuducu'yla görüştük. Halk mağdur edilmeden bu sorun çözülmelidir." cümlelerine yer verdi. wanhaber



Editör: TE Bilisim