Van’ın Bostaniçi mahallesinde işitme engelli bir kadın yük treninin çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre Olay 4 Ağustos perşembe günü Bostaniçi mahallesinde meydana geldi. Çöp dökmek için dışarı çıkan işitme engelli Eraygen karşıdan karşıya geçerken yük treninin çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Van’ın Seyran Tepe, Akköprü, Bostaniçi Mahallesi’nden geçen TCDD’ye ait tren yolu şimdiye kadar birçok kazaya ve can kaybına neden olurken vatandaşlar bir tedbir alınmasını istiyor.

Van’da Devlet Demir Yollarına (TCDD) ait tren raylarının geçtiği birçok yerleşim yerinde etrafında herhangi bir bariyer ve tel örgü korumasının bulunmaması şimdiye kadar birçok kazaya ve insanların ölümüne neden oldu.

Bostaniçi Mahallesi’nden geçen tren yolu da şimdiye kadar birçok can kaybına sebep olurken, büyük oranda maddi zarara da neden oldu. Buna rağmen şimdiye kadar herhangi bir önlem alınmaması ise mahalle sakinlerinin tepkisini çekti.

VATANDAŞLAR TEDBİR ALINMASINI İSTİYOR

Vatandaşlar, “Buradan geçen tren yolu bizim için çok büyük bir tehlike oluşturuyor. İki gün önce tedbir alınmayan tren rayı bir can daha aldı. Yetkililer tarafından bir an önce tren yolunun etrafına tel örgü yaptırılmasını istiyoruz” diye belirttiler.

Rayların bulunduğu hemzemin geçitlerden geçen yolların çoğunda trafik ışığı ve uyarı sinyalizasyonu bulunmadığını belirten vatandaşlar, “Rayların etrafında hiç bir tel örgü ve çit yok. Ayrıca hiçbir yerde önlem ve koruma tedbiri alınmamış. Çocuklarımız her gün bu rayların üzerinde oynuyorlar, Allah korusun her an ölümlü bir kaza olabilir. Neredeyse her yıl burada kazalar meydana geliyor ve insanlar ölüyor. Burada bir önlemin alınması için daha ne kadar insan ölmeli.”ifadelerini kullandılar.

Editör: TE Bilisim