Türkiye'nin önemli geçiş noktalarından ve sınır şehirlerinden bir tanesi olan Van, kara, deniz ve havayolu bakımından zengin bir ulaşım altyapısına sahip.

Özellikle havayolunda ciddi potansiyele sahip Van, yanı başında bulunan İran gibi önemli bir potansiyeli uzun yıllardır kullanamıyor. Bir dönemler Urumiye ile uçak seferleri başlayan kentte bu seferlerde bir zaman sonra bitti.

İran'ın yanı sıra Türkiye'deki 5 ile (İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Adana) sefeleri olan ilde bu sefer sayıları oldukça azalmış durumda. Yaşanan seferlerin azalması nedeniyle uçak bilet fiyatları 800-900 liradan başlıyor. Özel de aktarmalı uçuşlar yurt dışı uçuşları ile yarışır duruma geldi.

"VAN REKOR KIRIYOR"

Yaşanan bu sorun gerek siyasiler gerekse de kentteki diğer isimler tarafından eleştiriliyor. Sorunlar ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan DEVA Partisi Van İl Başkanı Semra Odabaşı şu ifadeleri kullandı:

"Şimdi bunu yorumsuz mu bırakalım şu köşeye? Gel de söylenme, aziz bayramda sevenleri kavuşturmak varken bu nasıl bir ücretlendirme ? Hadi siz söyleyin şimdi haksız mıyız? 800-900 TL fiyat az mı, diğer illerle kıyaslarsak Van rekor kırıyor."

BAYRAMDA DA AYNI SORUN DEVAM ETTİ

Turizmci Murat Beyaz da, "10 Temmuz'dan başlayarak 20 Temmuz bayram gününe kadar uçaklarda yer yok. Van halkını geçtik diyelim! Bayramda Van’a gelmek isteyen turist nasıl gelecek? Dünyanın adı sanı bilinmeyen kaç ülkesine uçtuğunla övüneceğine Van’a ek uçak koy." Dedi.

RÖTAR SAATLERİ BIKTIRDI

Pahalı bilet ve yetersiz uçak sayıları nedeniyle havayolunda yaşanan sıkıntıların yanı sıra özellikle Adana uçuşlarındaki rötar vatandaşı bıktırdı. Geçtiğimiz günlerde gündüz 12'deki Van-Adana uçuşu, gecel 01:00'e ertelenirken bayram zamanı ise bir başka uçuş 5 saat rötar yaptı.

Yaşanan rötar sorunu nedeniyle sosyal medyada yapılan paylaşımlarda şu ifadeler kullanıldı: "Bugün saat 10:50 Pegasus Van-Adana uçağı. 5 saat rötar yaparken, zahmet edip yolcularını bilgilendirmedi bile." guncelvan



Editör: TE Bilisim