Van’da valiliğin "eylem ve etkinlik yasağı" kapsamındaki ikili politikası fotoğraf karesine yansıdı. Yürüyüş yapmak isteyen TJA’lı kadınlar darp edilirken, kayyımın organize ettiği yürüyüşe katılan kadınlar için ise kentin en işlek caddesi trafiğe kapatıldı. 

Van’da, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle ortaya çıkan iki kare, Van Valisi’nin "eylem ve etkinlik yasağı" nda izlediği "iki yüzlü politikayı" gözler önüne serdi. 

Kentte kadınlar, TJA öncülüğünde yapmak istedikleri yürüyüş için HDP Van İl Örgütü binası önünde buluştu. Burada polis engeliyle karşılaşan kadınlar, engellemeyi “Jin, jiyan, azadî” sloganıyla protesto etti. Parti binasından dışarı çıkmaları engellenen kadınlar ise, yürümekte kararlı olduklarını vurguladı. Bunun üzerine polis kalkanlarla kadınlara müdahale etti. Bir andan şiddete dikkat çekmek isteyen şiddete maruz kalırken, diğer yandan kayyımın organize ettiği 25 Kasım etkinliği için toplanan kadın ve erkekler havaya turuncu balon uçurdu. Kayyım organizesiyle bir araya gelenler için kentin en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi tahsis edildi. Sabah saatlerinde kapatılan caddenin tüm sokaklarına ise polis yerleştirildi. Kentin bir noktasında TJA’lı kadınlar şiddet görürken, diğer noktasında kayyım etkinliğinde toplanan kadınlar balon uçurup, yürüyüş yaptı. 

 

Editör: TE Bilisim