VanHaber - Van'da PKK tarafından Vefa Sosyal Destek Grubu görevlilerini taşıyan araca yönelik saldırıda 1 belediye çalışanı ile araçtaki 1 vatandaş hayatını kaybetti, 1 belediye çalışanı da yaralandı. Hain saldırıya siyasilerden tepki yağdı;

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: Terör örgütü PKK Van’da #VefaSosyalDestekGrubu görevlilerini taşıyan araca saldırdı ve iki kardeşimiz şehit oldu. Başımız sağ olsun. Mübarek Ramazan günü yapılan bu hunharca saldırı elbette karşılıksız kalmayacak ve hesabı sorulacaktır. Teröre ve destekçilerine lanet olsun.

Bakan Albayrak: Alçakça saldırıyı kınıyorum

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Van'da terör örgütü PKK'nın Vefa Sosyal Destek Grubu'na yönelik düzenlediği saldırıya ilişkin, "Alçakça saldırıyı kınıyorum" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, Van'da PKK'lı teröristlerin Vefa Sosyal Destek Grubu'na yönelik düzenlediği saldırıya tepki gösterdi. Bakan Albayrak, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Van’ın Özalp ilçesinde vatandaşımızın ihtiyaçlarını gidermek için çalışan iki kardeşimiz, teröristlerin hain saldırısı sonucunda şehit düştü. Ramazan gününde yapılan bu alçakça saldırıyı kınıyor, şehit kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Başımız sağ olsun" dedi.

Bakan Soylu: Yenilececeksiniz ve cehenneme sürükleneceksiniz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Soylu, Van'da terör örgütü PKK'nın Vefa Sosyal Destek Grubu'na yönelik düzenlediği saldırıya ilişkin, "Bu topraklarda, ne kadar çabalarsanız çabalayın, ne yaparsanız yapın, 'Yenileceksiniz, ve cehenneme sürüleceksiniz" dedi.

Bakan Soylu, Van'da PKK'lı teröristlerin Vefa Sosyal Destek Grubu'na yönelik düzenlediği saldırıya tepki gösterdi. Bakan Soylu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Mübarek ramazan gününde, gayesi yalnızca insanımıza hizmet götürmek olan Vefa Sosyal Destek Grubu'na saldırarak iki kardeşimizi katlettiler. Bu topraklarda, ne kadar çabalarsanız çabalayın, ne yaparsanız yapın, 'Yenileceksiniz, ve Cehennem'e sürüleceksiniz" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca

Bakan Koca sosyal medya hesabından "Ölüm haberlerine en duyarlı olduğumuz salgın döneminde bugün şehit haberi aldık. PKK, Van’da Vefa Sosyal Destek Grubu görevlilerini taşıyan araca saldırdı. Evde kalan yaşlılarımıza yardım götüren iki kişi hayatını kaybetti. Terör, “insanlık” vasfına saldırdı. Başımız sağ olsun." açıklamasında bulunarak saldırıyı kınadı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun: "PKK, Van'da Vefa Sosyal Destek Grubuna yönelik alçak bir saldırıda bulundu. Ne yazık ki görevinin başındaki iki vatandaşımız şehit düştü. Bu iki vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. PKK'lı teröristler yine iyiliği, kardeşliği hedef aldı." 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik

"Terör örgütü PKK insanlık dışı lanetli terör eylemlerine bu salgın günlerinde de devam ediyor. Van'da PKK'lı teröristlerce Vefa Sosyal Destek Grubu görevlilerini taşıyan araca yönelik saldırıda 2 kardeşimiz şehit oldu. Allah rahmet eylesin. Hepsinin hesabı sorulur, soruluyor"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

Van'da, hain teröristlerce Vefa Sosyal Destek Grubu görevlilerini taşıyan araca yönelik saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Terörü bir kez daha lanetliyorum!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

Van'ın Özalp ilçesinde, hain terör örgütü pkk'nın Vefa Sosyal Destek grubuna yönelik saldırısında Şehit düşen görevlilerimize Cenabıhak'tan rahmet diliyorum. Terör amacına ulaşamayacak, milletimizin birliğini ve huzurunu asla bozamayacak!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

Van’ın Özalp ilçesinde karantinaya alınan bir mahalleden dönen Vefa Sosyal Destek Grubu’nun içerisinde bulunduğu araca saldırıp iki kardeşimizin şehadetine neden olan hainleri lanetliyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. İnanıyorum ki, terörün kökü kazınacaktır.

HDP Eş Genel Başkanlarından Kınama

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar bir açıklama yaparak saldırıyı kınadı. Sancar ve Buldan’ın açıklamasında, “Van’ın Özalp ilçesinde, Vefa Destek Grubu’ndan 2 kişinin hayatını yitirmesiyle sonuçlanan saldırıyı en sert biçimde kınıyoruz. Öncelikle hayatını yitirmiş olanlara rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralı yurttaşa da acil şifa diliyoruz. Toplumsal dayanışmaya en çok ihtiyaç duyduğumuz korona virüs salgını döneminde yaşanan bu saldırı asla kabul edilemez. HDP olarak bu toprakların her bir karışının huzur ve barış içinde yaşanabilir hale gelmesi için hem demokratik siyasette hem de toplumsal alanda yapılması gerekenleri yerine getirmedeki kararlı duruşumuzu sürdüreceğimizi bir kez daha vurguluyoruz” denildi.

 

Editör: TE Bilisim