Doğal afetlerle boğuşan Van’da 2021’in Temmuz ve Ağustos ayı içinde 3 ilçede büyük seller yaşanırken, çok sayıda hayvan öldü, birçok yurttaş evsiz kaldı.

Yaşanan felakete rağmen günlerce hiçbir yardımın ulaşamadığı ve yurttaşlara destek verilmediği ilçelerde kayyum yönetimindeki belediyenin yakın tarihlerde sel felaketi yaşayan Bartın ve Kastamonu’na para yardımında bulunduğu ortaya çıktı.

Ortaya çıkan tutanaklara göre, Van Büyükşehir Belediyesi kayyumu, Eylül ayı Meclis olağanüstü toplantısında almış olduğu kararla selin vurduğu Kastamonu ve Bartın’a ondört milyon yedi yüz elli bin TL (14.750.000) yardımda bulundu.

Meclis kararı

HDP İpekyolu Twitter hesabından paylaştığı Meclis kararına ilişkin bilgiler şöyle:

Ne olmuştu?

Van’ın Başkale ilçesi olmak üzere çok sayıda ilçesinde Temmuz ve Ağustos ayında yağan yağışlar sel felaketine neden olmuştu. Meydana gelen selde can kaybı bulunmazken onlarca ev sel sularından zarar gördü ve yüzlerce hayvan telef oldu. Van’ın Çaldıran, Muradiye, Özalp, Saray ve Edremit ilçeleri de sel felaketinden etkilendi. Bu ilçelerde maddi hasarın yanı sıra çok sayıda hayvan telef oldu. Başkale ilçesinde selden en çok etkilenen köyler arasında Esenyamaç, Albayrak, Güzeldere, Kavurgalı, Gedikbaşı, Kaşkan, İkizdeğirmen köyleri yer almıştı. İlçe halkının önemli bir kısmı geçimlerini tarım ve hayvancılıkla sağlaması ve sel felaketinde hayvanlarının telef olması nedeniyle hayat ilçede durma noktasına gelmişti.



Editör: TE Bilisim