5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü kapsamında  "Kadının Seçme ve Seçilme Hakkı"nın paneli Van Barosu toplantı salonunda gerçekleşti.

DEVA Partisi il başkanı Semra Odabaşı burada yaptığı konuşmasında “5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü kapsamında Kadının seçme ve seçilme hakkının anlamı ve önemi için bir araya geliyoruz. Bütün kadınların herhangi bir baskı altında kalmadan anayasal haklarını özgür bir biçimde kullanmaları ülkemizin geleceği açısından çok önemlidir.

Çünkü biz Deva partisi olarak biliyoruz ki

Kadın inşa eder...

Kadın toparlar ...

Kadın onarır..

Kadın üretir ...

Kadın geliştirir...

Kadın yüceltir ...

Kadın zenginleştirir..

Kadın yaşatır ...

Kadın gelecektir ...

Unutulmamalıdır ki, ailenin sağlık ve mutluluğu, toplumun huzur ve güveni ancak kadınlarımızın saygı, sevgi ve adalet görmesiyle mümkündür.

Dil,din,ırk,etnik köken ayrımı yapmaksızın anayasal hakların,özgür bir biçimde kullanılmasını savunuyoruz.

Kadın toplumun devasıdır.

Kadınlar demokrasinin devasıdır.

Bölgemizdeki bütün siyasi partilere, bu hakkın önemi üzerinde durması gerektiği çağrısında bulunuyoruz.

Türkiye'de en fazla kadın cinsiyet  kotası uygulayan ilk ve tek partiyiz.

Programımızda sadece önümüzdeki ilke genel ve yerel seçimlerde değil, bununla birlikte hayatlarının her alanında anayasal haklarını kullanmalarının öneminden bahsettik.

DEVA Partisi’nde %35 cinsiyet kotası uygulandığını belirterek, şunları ekledik: “Biz kadınları ana kademelerin ‘yardımcı güçleri’ ya da seçimden seçime sahaya sürülecek ‘yedek kuvvetler’ olarak görmüyoruz. Yeni bir siyasi kültür için kadınlarla her kademede yan yana çalışıyoruz. Bu yüzden ‘kadınlar kolu’ kurmadık. Bütün parti organlarında yüksek cinsiyet kotaları koyduk. Pariteyi sağlamayı hedefliyoruz.Bununla birlikte Deva partisi olarak kadınların sorunlarına katılımcı, kapsayıcı, istişare ve ortak akla dayalı çalışmalar ve projelerle eğileceğimizi, kadın sorunlarına ait devasal politikalarımızı da bu perspektif ile hazırladık” dedi.

Panele Deva İl başkanı Semra Odabaşı, il teşkilatı ve çok sayıda kadın  katıldı.

Editör: TE Bilisim