Vanhaber - Van Dernekler Federasyonu, Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen’in görevden alınması ve yerine kayyum atanmasına tepki gösterdi. Van FED, “Seçimlerde kaybettiğin tüm belediyelere kayyum atayarak, seçilmişleri tutuklatarak, milletin iradesini yok sayarak ülke yönetilemez” denildi.

Van Dernekler Federasyonu sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kars Belediye başkanın daha öncede aynı soruşturma kapsamında 7 ay cezaevinde kaldığı, Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) yaptığı bireysel başvuru sonucu hak ihlaline uğradığı yönünde karar verilerek kendisine 20 bin TL tazminat ödenmesine karar verildiği halde aynı dosyadan gözaltına alınıp ,haksiz şekilde tutuklanması sonucu yerine #kayyum atanması, halkın anayasal, siyasal tercihlerine yapılmış bir darbedir. Bu durumun hiçbir şekilde yasal olması, hukuki olduğu anlamı taşımaz. Bu durum tamamen hukuka ve anayasaya aykırıdır.

Seçimlerde kaybettiğin tüm belediyelere kayyum atayarak, seçilmişleri tutuklatarak, milletin iradesini yok sayarak ülke yönetilemez

Halk iradesini gasp eden, sandık iradesini ve seçimleri tanımayan bir yönetim anlayışı kabul edilemez.

Kesinleşmiş mahkumiyet kararı olmadan ve boşalan yerlere meclis içinden seçim hakkı tanınmadan, keyfi kararlarla, milletin hür iradesi ile seçilmiş isimlerin görevden uzaklaştırılması seçmen iradesinin, seçme ve seçilme hakkinin gaspıdır.

Millet iradesinin askıya alınması kabul edilemez. Bu, demokrasiye, onun temeli ve vazgeçilmezi olan seçimlere inancı zayıflatır.

Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.

Adaletsizliği engelleyecek gücünüzün olmadığı zamanlar olabilir.

Fakat, itiraz etmeyi, haksizlik karşında durmayı, beceremediğiniz bir zaman asla olmamalı...

Toplumun vicdanı, sağduyusu ve ortak aklını temsil eden Van Dernekler Federasyon Yönetim Kurulu olarak kayyum atamasını şiddetle kınıyoruz” denildi.

Editör: TE Bilisim