VanHaber - Abdullah Öcalan'ın tutuklanmasının 22. yılında HDP Van il örgütü basın açıklması düzenledi. 15 Şubat 1999’da Türkiye’ye teslim edilen ve o günden bu yana İmralı Adası’nda tutulan Öcalan’ın tutukluluğunun 22’nci yıldönümü birçok merkezde protesto edildi.  Van'da Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Örgütü tarafından yapılan açıklamayla 15 şubat protesto edildi. Van ve bölge milletvekillerinin hazır bulunduğu açıklamada il eşbaşkanları ile parti yöneticileri de katıldı. Açıklamayı HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan okudu.

'TECRİT ÇÖZÜME KARŞI GELİŞTİRİLEN ULUSLAR ARASI BİR DAYATMADIR'

Orhan, halklarının eşit, özgür, ortak bir arada  yaşamasını savunan PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın  bölgeden çıkarılmasıyla Ortadoğu ülkelerinin bir savaş alanına dönüştüğünü belirtti. Savaşın bitmesini istemeyen güçlerin günümüzde tecridi ağırlaştırılmış bir şekilde sürdürdüğünü söyleyen Orhan , “ Sayın Abdullah Öcalan’ın sesi halklara ulaşmasın diye komplonun devamı tecritle sürdürülmeye çalışılıyor. Uygulanan bu tecrit Kürt halkının tüm yaşam alanlarına diğer halklarla eşit, özgür bir şekilde yaşamasına dönük bir saldırıdır. Tecrit çözüme karşı geliştirilen uluslararası bir dayatmadır” dedi.

'ADALETSİZLİK VE HUKUKSULUK İMRALI DUVARLARINI AŞMIŞTIR'

İmralı’nın her hukuksuzluğun kara deliği olduğunu dile getiren Orhan, “Toplumsal yaşamın her alanına sirayet eden tecrit sistemi Kürt sorununa ilişkin demokratik ve barışçıl çözümü hedeflemiş ve Türkiye’yi karanlığa mahkum etmeyi amaçlamıştır. Adaletsizlik ve hukuksuzluk İmralı’yı aşmış ve muhalefeti susturmaya kayyım rejimini dalga dalga yaymaya, yoksulların ve emekçilerin insanca yaşama hakkı taleplerine saldırı, üniversiteleri kelepçelemeye, öğrencileri susturmaya ve herkesi hedef almaya yönelik bir saldırı dalgasına dönüştürülmüştür” ifadelerine yer verdi.

'CEZAEVLERİNDE YÜKSELEN DİRENİŞE SES VERİN'

Cezaevlerinde tecridin kaldırılması amacıyla açlık grevlerinin 81’inci gününde sürdüğüne dikkat çeken Orhan , “ Cezaevlerinde yükselen bu direniş sesi adalet arayışıdır. Bu sese kulak verme her yurttaşın ahlaki ve vicdani sorumluluğudur. Halklara karşı yürütülen tüm saldırı patikalarına karşı mücadele edeceğimizin sözünü buradan bir kez daha yeniliyoruz” diye kaydetti. 



 

Editör: TE Bilisim