Hava ve zeminin durumunu değerlendirecek olursak skor çok iyi. Daha fazla olabilir miydi? Evet en az 4 gol daha atılabilirdi. Hatta yediğimiz golü bile yemeyebilirdik.

Hoca değişikliği ile takım bir hava yakalamış gibi duruyor fakat henüz tam hazır değiliz. Eksiğimiz bile var.

(Sahayı maça yetiştiren Gençlik Spor İl müdürülüğü çalışanlarına ayrıca teşekkürler.) Geceden yağan kar temizliğinin sabaha kadar sürmesi zeminde belli bölgelerin buzlanmasına neden olmuş ve futbolcu açısından çok riskli olabilecek bir hal almıştı. Soğuk bir havada oynanan maça Vanspor istekli başladı ve bunun karşılığında golü henüz ilk dakikalarda elde etti. Baskılı oyununa devam eden takımımız devrenin ortalarına doğru skoru 2-0 yaparak devreye üstünlükle girdi. İkinci yarıya biraz durgun başlayan Vanspor rakibinin baskılarına karşılık Uğur Can ile yakaladığı pozisyonları değerlendiremediği gibi bir pozisyonun dönüşünde kalemizde golü görmemize neden oldu. Her ne kadar böylesine soğuk hava ve kötü zeminlerde favori olmasa da daha tecrübeli olan takımlar her zaman galip gelmeyi ve üstün oyun sergilemeyi başarmıştır. Rakibin ligdeki sıralamada bulunduğu yeri de unutmamak gerekir. Buna rağmen takım oyuncularına yönelik bazı notlarımı sizinle paylaşmak isterim.

Yusuf ilk 11 olarak çıktığı karşılaşmada iyidi. Kendisini fiziki anlamda acilen geliştirmesi gerekir. Pas alış verişlerinde sağlam ayağı olmasına rağmen ikilili mücadelelerde neredeyse sıfır çekti.

Oktay Aydın bu maçta adeta küllerinden doğdu. Ligin ilk yarısından daha fazla şutu bu maçta attı. Zeminin avantajını iyi kullanması skora etki etmesini sağladı.

Kubilay Akyüz devre arası transferde gelmiş gibi. Böylesine kötü bir zeminde hareketli, hırslı oyunu sevindirici.

Barış Sağır kaldığı yerden devam ediyor. Ama zaman zaman yanlız kaldığı pozisyonlarda isyanı gözden kaçmadı.

Miraç Acer defansif özelliği ile sağ bek oynamanın yanısıra oyunun açılabilmesi adına da iyi işler yaptı.

Hamza güçlü oynamaya devam ediyor ama bu tür zeminlerde oynamak alışık olduğu bir durum değilmiş gibi.

Editör: TE Bilisim