VanHaber - Van Çatak ilçesinde yağan yağmur suyu ve Bahçesaray’da yağan dolu nedeniyle bir süre Van – Çatak Bahçesaray yolu ulaşıma kapanırken, İpekyolu ilçesinde meydana gelen sel felaketinde 2 kişi ağır yaralanırken, birçok hayvan ise telef oldu.

ÇATAK YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Van'ın Çatak ilçesinde etkili olan sağanak ile dolu, günlük yaşamı ve ulaşımı olumsuz etkiledi

Van'ın Çatak ilçesinde yağan yağmurla birlikte dağdan kayan toprak ve çamur nedeniyle Çatak-Van kara yolu trafiğe kapandı.

Dün öğleden sonra meydana gelen şiddetli yağmur ve dolu yağışı sonrası Çatak-Van kara yolu çamur ve toprak kayması sonucu trafiğe kapandı. Hafta sonu nedeniyle Kanispi Şelalesi'ne pikniğe gelen vatandaşlar dönüş yolunda araçlarıyla mahsur kaldı.

Çatak Belediye ekipleri iş makineleriyle birlikte ilçeye 10 kilometre uzaklıktaki heyelan bölgesine gidip yolu ulaşıma açtı.Sorkin ve Norduz çaylarının birleştiği yerde bulanık akan suda bazı vatandaşlar ise elleri ve ağla kırmızı benekli alabalık yakaladı.

VAN VE ÇATAK SAHİPSİZ

İlçede gün boyu aralıksız devam eden sağanak, akşam saatlerinde yerini doluya bıraktı.Bir süre etkili olan dolu nedeniyle aşağı ve yukarı narlıca mahallesi'nde cadde ve sokaklar beyaza büründü.

Dolu nedeniyle sürücüler ilerlemekte zorluk yaşadı, tarım arazileri de zarar gördü.

Konuyla ilgili VanEkspres’e konuşan köy sakinleri “Derdimizi kime anlatacak kimseye ulaşamıyoruz. Van bu kadar mı sahipsiz olur. Köyümüz Aşağı Narlıcada gün boyu sağanak yağmur Sele dönüştü binlerce metrekare ekilmiş topraklarımız kullanamaz  hale geldi bununla birlikte koyunlarımız meralarda dağlarda mahsur kaldı. Hiçbir yetkiliyi yanımızda görmemek bizleri üzmüştür.  Van valisi nerde niye bir yetkili gönderilmiyor geçmiş olsun bile dilemiyorlar. Van ve Çatak Halkı bu kadar mı sahipsiz”

Van İpekyolu ilçesinde sel felaketi: Yaralılar var

Van’ın İpekyolu ilçesinde meydana gelen sel felaketinde 2 kişi ağır yaralanırken, birçok hayvan ise telef oldu.

Sağanak yağış, İpekyolu ilçesinde sele neden oldu. Şafak Mahallesi’nde yaşanan sel felaketine Van Büyükşehir Belediye personeli müdahale etti.

Selden dolayı çok sayıda kümes ve küçükbaş hayvan ölürken, 2 vatandaş da ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

BAHÇESARAY YOLUNA HEYELAN KAPATTI, DOLU YAĞDI

16.30 sularında meydana gelen şiddetli yağmur ve dolu, Van-Çatak yolunana düşen heyelandan dolayı kapanırken, Yağan dolu ise Van-Bahçesaray yolunda seyreden sürücülere ise zor anlar yaşattı.

Bölgede hasar tespit çalışmaları sürüyor.

BAŞKALE SELE TESLİM

Van'ın Başkale ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle sel meydana geldi.

İlçede öğle saatlerinde başlayan sağanak, akşama doğru Ömerdağı Mahallesi'nde sele neden oldu. Derenin taşması sonucu mahalledeki 3 konteyner ve 2 çadır su altında kaldı. Herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın olmadığı bölgede tarım arazileri ve bahçeler zarar gördü.

Başkale Kaymakamlığı ve belediye ekipleri, iş makineleriyle mahallelerde çalışma başlattı.

Editör: TE Bilisim