Van Organize Sanayi Bölge Başkanlığı ile Van Yüzüncü yıl Üniversitesi arasında ‘Akademi- Sanayi işbirliği toplantısı yapıldı.

OSB’de yapılan toplantıda, hızlı ve sürekli bir değişim içinde olan üniversite, sanayi işbirliğinin etkinliği için, araştırma ve geliştirme faaliyetleri ve üniversitelerin örgütlenme biçimi büyük önem taşıdığı dile getirildi.

OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan toplantı hakkında şunları belirtti; Teknolojik gelişime ve küreselleşmeye hem üniversitenin hem de sanayicinin işleyişinde köklü değişikliklere neden olmaktadır. İçsel büyüme teorilerinde bilgi birikiminin yeni ürün ve teknolojilerin ortaya çıkmasına yaptığı katkı ekonomik kalkınmanın temel dayanağı olarak görülmeye başlamıştır. Üniversite ve sanayi kuruluşları arasındaki etkileşim, iki tarafında gelişmesine, sürdürmelerine destek olmaktadır. Sanayi kuruluşları, ürün ve süreç inovasyonları konusunda üniversitede ki akademisyenlerden yararlanırken, akademisyenlerde araştırma faaliyetlerinin daha etkin yürütülmesini sağlayacak kaynaklara ve olanaklara erişebilmektedir.

Sanayi kuruluşları piyasa koşullarına ayak uydurabilmek için sürekli yenilenmek zorundadırlar. Gelişen ve yenilenen teknoloji ile birlikte, işletme örgütlenmesi sürekli bir değişim içerisindedir. Üniversitelerde bilgi toplumunda, hizmet ettikleri kurumların ve insanların taleplerine göre kendilerini yenileme durumundadırlar. Gelişen teknoloji, küreselleşme ve bilgi toplumunun sürekli farklılaşan gereksinimleri yenilemeyi hep gerekli kılmıştır.

Akademik kadrolarla yapılan temeli ve uygulanmalı araştırmanın yapıldığı üniversite ile yeniliği ticari kazanca dönüştürecek sanayinin bir araya getirilmesi ve üniversitelerde üretilen bilginin sanayiye aktarılmasını sağlayacak mekanizmaları etkinleştirmemiz lazım. Sanayi kuruluşların ulusal ve uluslararası piyasalarda rekabet edebilmeleri için, üretim tekniklerinin modernleşmesi, orta yüksek ve yüksek teknoloji ile üretim yapmaları, ürün kalitesinin uluslararası standartlara yükseltilmesi, başarılı bir maliyet sürecinin yürütülmesi. ulusal ve uluslararası piyasalarda söz sahibi olabilmek için pazarlama teknikerlerinin doğru kullanılması için üniversitemizden doğru ve sürekli bir akademik destek almamız elzemdir. Üniversitemiz, sanayimiz güçlü bir işbirliğine ve etkileşim içerisine girerek, üretilen ürünleri hem kendileri kullanmalı, hem de yerel yönetimlerin kullanmaları için güçlü bir lobi faaliyeti yönetmeleri ve bir ikna mekanizmaları oluşturmaları temel arzumuzdur.” Açıklamalarında bulundu.

Editör: TE Bilisim