Haydar ERDİNLER - VANEKSPRES 

Van SMMMO'da düzenlenen ve iki gün sürecek olan kurul; divan seçimi ile başladı. Kurulda konuşan mevcut Başkan İbrahim Şahin,

3 yıl geriye dönüp baktığımızda 2019 Mayıs ayında görevi devr almış, çok kısa bir hazırlık döneminden sonra Aralık 2019'da dünyada, Mart 2020 de ülkemizde kendimizi bir pandemi ortamında bulduk. Pandemi döneminde hayatını kaybeden tüm insanlara ve özelden meslektaşlarıma Allah’tan rahmet diliyorum. Kolay değildi, çok zor bir süreçti, gerek ticaret de, gerek teknolojide, gerekse muhasebe mesleğinde normal koşullarda 10 - 15 yılda kat edeceğimiz mesafeyi hep birlikte iki yıla sığdırdık.

PANDEMİ’DE ZOR GÜNLER GEÇİRDİK

Kolay değildi değerli meslektaşlarım, çalışanların işi kolay değildi, yönetenlerin işi kolay değildi, meslektaşlarımızın işi kolay değildi, odalarımızın işi kolay değildi, Türkiye'nin işi kolay değildi, Dünyanın işi kolay değildi. Oda olarak meslek mensuplarımıza pandemi sürecinde nasıl bir yol izleyeceğimiz konusunda genel merkezimizle birlikte hizmet etmeye çalıştık.

ZOOM ÜZERİNDEN EĞİTİMLER VERDİK

Bu pandemi süreci ile ilgili Yönetimiz hazırdı, siz meslektaşlarım hazırdınız. TÜRMOB  ve odalarımız hazırdı. Müşterilerimize kendi ofislerimizde inanılmaz değerler katmaya devam ettik. Bu süreçte kısa çalışma ödeneği desteği yetmiyormuş gibi Kişisel Veriler Koruma Kanunu, Turizm Beyanı, Geri Kazanım Payı, her türlü elektronik uygulama ile ofislerimizde çalışarak değer yarattık.  Kısa dönemde başardığımız işler de oldu. Son dönem geçici vergiyi kaldırdık, Mücbir sebep uygulamasını hayata geçirdik. Meslek mensuplarımız için kariyer merkezi oluşturduk, Meslek mensuplarımıza yardımcı olabilmek için güncel duyurular yaptık, zoom üzerinden eğitimlerimize devam ettik.

ZORUNLU EĞİTİMLERİ ÖTELEDİK

 Bazı konularda taleplerimizi hayata geçiremedik. Koşullar gereği çok önem verdiğimiz zorunlu eğitimlerimizi ötelemek zorunda kaldık. Maalesefpandemi döneminde özellikle asgari ücret tarifesi Dolayısıyla hep birlikte mağdur olduk, gerçekten zor bir dönemden geçtik. Oda olarak eğitimlerimize ara verdik. Pandemi etkisinin azalması ile tekrardan eğitimlerimize başladık. Mesleğimize, meslektaşlarımıza değer katmaya devam ettik. Bu değerin tüm kamu kurumlarında etkisini yaratmak için çaba sarf ettik.

PAYDAŞ KURUMLARIMIZA TEŞEKKÜRLER

Bunun en önemli örneği Defterdarlık binamızdaki ofisimiz olduğunu belirterek paydaş kurumlarımızla olan diyalogumuzun daha güçlü olmasında emeği geçen Van, Ağrı, Hakkâri il defterdarlarımıza, Vergi dairesi müdürlerimize Sgk ve iş kur müdürlerimize teşekkür etmek istiyorum. Muhasebe haftası dolayısıyla billboardlarda mesleği tanıtacak afişler yaptık. Van'da, Ağrı'da,Hakkâri’de,  Doğubayazıt ve Yüksekova’da muhasebe haftamızı kurumlarımızla, meslektaşlarımızlave basınımız la kutladık.

Meslek yasamızın revize edilmesinin gerektiğini düşünerek maliye bakanlığına bağlı gelir idaresi ve vergi denetim kurullarının sistemsel sorunlarını giderilmesi için bizimle birlikte çalışarak sorunlarının giderilmesi kaçınılmaz olmuştur ve meslektaşlarımızın yaşamış olduğu sorunları giderilmesi için artık bizimle birlikte çalışmalarının gerektiğini düşünmekteyim

ŞİMDİ GENEL KURUL ZAMANI;

Akademik odamıza yakışır bir şekilde genel kurulumuzu tamamlayarak sizlerle birlikte mesleğimize katkı sağlamaya devam etmeye çalışacağız. Değerli meslektaşlarım 3,5 yıl oda başkan yardımcılığı 8,5 yıl oda başkanlığınızı yapmanın gururu ve onuru içerisinde olduğumu hatırlamak istiyorum.

Oda başkanlığı görevim sürecinde meslektaş ayırımı yapmadan olabildiğince katılımcı bir anlayışla tüm kurullarımızla, oda meclisimizle, komisyonlarımızla hemmesleğimize hemde kamu ve sivil örgütleri ile birlikte kentimize ve meslektaşlarımıza hizmet etmeye çalıştık. Faaliyet raporumuzun kitapçık olarak elinizde olduğu için faaliyetlerimiz ile ilgili zamanınızı almak istemiyorum o nedenle Van, Erciş, Gevaş, Özalp, Muradiye, Ağrı, Doğubayazıt, Patnos, Eleşkirt, Diyadin, Hakkari, Yüksekova ve Şemdinli'deki meslektaşlarımıza sevgi ve saygılarımı ileterek ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum.

Tek isteğim ve dileğim Meslek mensuplarımızın birbirleriyle olan ilişkilerinin güçlü kılınması, dayanışması, kaynaşması, empati kurması olmasıdır bu duygularla sizleri saygı ve sevgi ile selamlar 24.cü seçimli olağan genel kurul toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

İKİ LİSTEYLE SEÇİME GİDİLİYOR

Konuşmaların ardından kurulun birinci günü raporların okunması, yönetim ve denetim kurullarının ayrı ayrı aklanması, bütçe önerisinin görüşülmesi ve karara bağlanması ile dilek ve temennilerle sona erdi.

Seçimli Genel Kurula Bitlis SMMMO eski başkanı Barış Müştekon, Vantso  Başkan yardımcısı Fevzi Çeliktaş, Van Eczacılar odası başkanı Fikret Baransel, Yeminli malimüşavir İlhan Güner ve Selahaddin Direk, Van Vergi Dairesi Müdürü Köksal Gökhan'ın katıldığı kurul, yarın yapılacak olan seçimle sona erecek.

Van SMMMO Toplantı salonunda yapılacak olan Genel Kurulda 432 üyenin oy kullanma hakkı bulunuyor.

Görev süresi dolan Mevcut Başkan İbrahim Şahin yeniden aday olmadığı seçim iki liste halinde girilecek.

Dayanışma Grubunu Yakup Örenci ve Değişim Grubu Adına Vehbi Keleş Yarışacak.

Editör: TE Bilisim