Van Hızır Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Faruk Alpaslan, Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan adayı olacağını duyurdu. 

Van Hızır Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatif Başkanı Faruk Alpaslan, yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya gelerek Ocak 2022’de yapılacak olan Van Şoförler ve Otomobilciler Odası seçimlerinde yeniden başkan adayı olacağını duyurdu. Alpaslan, odaya kayıtlı yaklaşık 5000 şoförün olduğunu dile getirerek, “Şoför esnafı, Van Esnaf Birliği’ndeki en büyük odanın mensubudur.  Şoförler Odası en büyük odamızdır ve yaklaşık olarak şu an da kayıtlı olan 5000’e yakın şoför esnafı var. Bizim diğer illerden farklı olan bir şeyimiz var, Şoförler Odası’nın sadece motorlu taşıt üzerinde olan bütün kamyoncu, minibüsçü, taksici, otobüsçü, servisçi, bunların tamamı bir odada birleşiyor. Öbür illerde her bir branşın her bir odası var” dedi. 

‘6900 TL SGK borcu’

Oda başkanlığı yaptığı dönemde 6900 TL SGK borcunun olduğunu ifade eden Alpaslan, “Ben kaybettikten sonra bir basın açıklaması yapıldı, ‘oda borç içerisinde yüzüyor, odada yönetim bize borç bıraktı’ diye. Aradan 8 yıl geçti ama zaman her şeyin ilacı. Burada vergi dairesinden, 2013’ün 7. ayı 10’unda almış olduğum resmi belge var. Bu da sosyal güvenlik kurumundan aynı tarih ve aynı gün almış olduğum o zaman ki belge. Bu belgelerde vergi dairesine borcu yok denilmekte. Şu da Sosyal Güvenlik Kurumu’nun başkanlığında o tarihte alınmış resmi belge; 6900 TL SGK borcu var, o da Van’daki depremden dolayı alınıyordu. Esnafımızın zor zamanında yanına yetişecek olan ambulans ve kurtarıcılar nerede? Esnafın ilk sıkıştığı an aradığı odanın ambulansı ve kurtarıcıları nerede? Garajlarda yatıyor ama seçim dönemi geldiğinde yüz binlerin üzerinde fatura işlenerek geliyor” diye konuştu. 

‘1 milyon 118 TL’

Alpaslan, resmi belgelerle konuşarak, “Daha dün ayın 26’sında almış olduğum Şoförler Odası’nın benden sonraki vergi ve SGK borçlarıyla ilgili belgeleri göstereceğim. Benim bıraktığım borç 6900 TL SGK borcuydu. Şoförler Odası'nın ana parası 475 bin 653 lira 11 kuruş, ana borcu ise 2014 yılının ocak ayından bu yana olan borcu gecikme faizi 280 bin 994 TL 20 kuruş. Toplamda 756 bin 647 TL 37 kuruş, bu sadece Şoförler Odası’nın şu an ki vergi borcu. SGK borcu da; ana para 624 bin 818 TL 36 kuruş, gecikme faizi ise 493 bin 669 TL 85 kuruş. Toplamda SGK borcu 1 milyon 118 bin 488 TL 21 kuruş” ifadelerini kullandı. 

‘İcralık’

Odanın icralık olduğunu vurgulayan Alpaslan, “Hiçbir icraat üretmeyen insan, iftira ve yalan üretir. Bunların yalanı dolanı, iftiraları ortada. Vaatleri de ortada, tek bir kelime, bir vaat yapmışlarsa bütün kamuoyu önünde özür dileyeceğim. 8 yıl boyunca ne yaptı? 8 yıl boyunca Şoförler Odası’nı 80 yıl geriye götürdü. Odanın bugün itibariyle 1 milyon 49 bin lira icrası var. 1 milyon 49 bin liranın yanında 1 milyon 118 bin 480 TL de SGK borcu var. 756 bin lira vergi borcu var” dedi. 

‘Başkanlığa talibim’

Alpaslan adaylığını açıklayarak, “Utanmadan sıkılmadan bunları yapan adamlar halen odayı yöneteceğiz diye odaya talipler. Ağlamaktan, sızlamaktan, iftira atmaktan başka hiçbir şey yapmayan adam niye bir daha burayı istiyorsun? Ne iş yaptın da buraya talipsin? Ama ben burada bu enkazı düzeltmek için, 5 milyonun üzerindeki bir batağı kurtarmak için ben talibim. Ben burada STK’larıma geri dönerken hiçbir siyasi partiye mensup olmaksızın, tamamen siyaseti bir kenara bırakıp, sadece esnaf ve sanatkarın ekmek davası, çoluk çocuğunun rızkının bekçisi olmak için bu dönem şoförler odasına başkanlığına adayım” diye konuştu. wanhaber

Editör: TE Bilisim