Tartışmalı geçen Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda (Van TSO) seçimlerin üzerinden aylar geçmesine rağmen tartışmalar devam ediyor. Yapılan ilk meclis toplantısında bütçe üzerinde yaşanan tartışmalardan sonra bu kez de toplantının zoom üzerinde yapılmak istenmesi tartışmaya neden oldu. Yönetimin aldığı karara tepki gösteren beyaz listeden seçilen meclis üyeleri meclis toplantı salonunda basın toplantısı düzenledi. Grup adına konuşan TÜRSAP Bölge Başkanı ve Van TSO meclis üyesi Cevdet Özgökçe, salgın hastalığın olmadığı bir ortamda zoom toplantınsın yapılma kararını alınmasının doğru olmadığını dile getirdi.

Özgökçe, “Bizler de bugün yirmi yedi tane meclis üyesi burada toplanma kararı aldık. Sebebine gelince ülkemizde ya da ilimizde bir salgın hastalık yok. Sokağa çıkma yasağı yok. Zoom üzerinde neden toplantı yapılıyor? Ve bu ilin meclis üyelerinin tamamı bu ilde ikamet etmekte. Bu ilde yaşamakta olağanüstü toplantı da olsa gelip kullanmamız gerektiğini düşünerekten bizler bugün burada toplandık” dedi.

Konuşma engellendi
Bir önceki toplantıda yaşanan sorunlara da dikkat çeken Özgökçe, şunlara dikkat çekti: “Bir önceki meclis toplantımızda Sayın meclis Başkanı Turan Avcı, başkanımız Zahir Kandaşoğlu meclis kürsüsüne gelmek, konuşmak isteyince daha cümlelerine başlar başlamaz beş dakikam var. Mikrofonunu kapatacağım uzatamazsın, konuşamazsın gibi söylemlerle Zahir Bey’in mikrofonunu kapattıktan sonra kendi mikrofonunu da kapatıp meclisi terk ettik. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin tüzüğünde aynen şunu der meclis başkanı, meclis toplantılarına en son terk eden şahıstır, kişidir. Meclis başkanı bir önceki toplantımızda ilk mecliste bunu terk eden arkadaşımızdır. Gerekçeli kararlarımızı biz bu yönetime sunduğumuzda yönetim, işlevsiz, basiretsiz bu toplantılarda bizleri kayda almadan kendi geçmişteki yaptıkları usulsüzlükleri haksızlıkları burada kendi oy çokluğuyla geçirip gününü geçirmenin hesabında.”

Kendi oteline para aktarıldı
Yaşanan deprem sürecine de dikkat çeken Özgökçe, oda olarak deprem bölgesine yardım kararı alındığına dikkat çekti. Özgökçe, “Bizler de meclis üyeleri, Van Ticaret ve Sanayi Odası, meclis üyeleri verdikleri hesaba Ticaret Odası’nın hesabına karınca kararınca para gönderdik. Son toplantıda bunun hesabını sorduğumuzda siz bu paraları nereye harcadınız? Nereye gönderdiniz? Bunların bilgisini bize verin dediğimizde de maalesef meclis salonunu terk ettiler. Halen tarafımıza verilen bir bilgi yok. Ben konumun gereği depremzedelerin yerleştirilmesiyle ilgili kültür turizm il müdürümüzle birlikte iki bine yakın depremzede yurttaşlarımızı otellerimize bedava yerleştirdik. Bu otellerimizdeki bu talebi otellere sunduğumuzda  Otellerimizin büyük çoğunluğu kapılarını ardına kadar bu yurttaşlarımıza açtılar. Bizim duyduğumuz kadarıyla. Oda başkanın oteline depremzedeler için gönderdiğimiz paradan 35 bin TL aktarılmış. Sormayalım mı bunun hesabını? Van’daki diğer işletmeler bu gelen misafirlere bedava kapısını açarken Oda başkanın oteli, misafirleri, bizlerin yardım adı altında gönderdiğimiz rakamdan mı parası ödensin? Bu kabul edilir bir şey değil.

Serhat News

Editör: Haber Merkezi