Son haftalarda ciddi bir vaka artışı yaşayan Van’da her hafta vaka sayısı daha çok artarken küçük çaplı tedbirler alınmaya başlandı. Yerel ölçekte tedbirler ve kısıtlamaların alınıp alınmayacağı tartışılmaya devam ederken Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Diş Hekimliği’ne bağlı Diş Hastanesi hasta kabulünü durdurduğunu açıkladı.

ARTAN VAKALARDAN DOLAYI ARA VERİLDİ!

Fakültenin resmi hesabında yapılan açıklama ile hasta kabulünün durdurulduğu şu sözlerle duyuruldu: “Koronavirüs vakalarında yaşanan artış nedeniyle 02.08.2021-31.08.2021 tarihleri arasında randevu verilmeyecek, sadece acil vakalara (Akut Ağrı) hizmet verilecektir.”

HASTANELERDE DE COVİD ALANLARI GENİŞLİYOR!

Haftalık vaka sayısının 1500 civarına dayandığı Van’da aşılamanın da az olmasıyla sıkıntılı süreç devam ederken son haftalarda hastanelerin de yeniden Covid servislerini bir bir açmaya başladıkları haberleri gelmeye başladı. Haftalık vaka sayısının ülke genelinde de yeniden 20 bin seviyesini aştığı şu günlerde Sağlık Bakanlığı yeni bir tedbir olmadığını söylese de yerel anlamda bazı adımların atılabileceği de konuşulan senaryolar arasında yer alıyor. Sehrivan
 

Editör: TE Bilisim