VANEKSPRES HABER MERKEZİ - VAN

TMMOB tarafından Van’da düzenlenen 2. Kadın Kurultayı’nda kadın mühendisler bir araya gelerek sorunlarını tartıştı.

TMMOB 7. Yerel kurultayı öncesi Van İl Koordinasyon Kurulu (İKK) 2. Kadın Kurultayı düzenlendi.

Van Ticaret Sanayi Odası (TSO)’da düzenlenen kurultaya bölgeden birçok kadın mühendis, sosyolog, kadın aktivistlerin yanı sıra TMMOB Van İkk kadın komisyonu Zeynep Timur, TMMOB kadın çalışma grubundan Dr. Ayşe İbici Oruçkaptan, Av. Berfin Ozan, Van YYÜ Psikoloji Bölümü öğr. Üyesi Gaye Zeynep Çenesiz ve TMMOB İç Mimarlar Odası Van İl Temsilcisi Nazdar Deniz Demirhan  katıldı.

İki oturum şeklinde düzenlenen kurultayın ilk oturumunda açılış konuşması yapıldı.  Açılış konuşmasının ardından TMMOB İç Mimarlar Odası Van İl Temsilcisi Nazdar Deniz Demirhan’ın moderatörlüğünde divan oluşturuldu. Kurultayın yapıldığı salona “Gücün arkasında değil gücün kendisiyiz”” yazılı pankart asıldı.

İlk oturumda Meslek odalarına bağlı çalışan kadınların kamu ve özel sektördeki yasal ve kanuni hakları, Van Kadın işsizlik oranı sorunları ve çözüm önerileri, Pandemi sürecindeki ekonomik sorunların kadınlar üzerindeki psikolojik etkileri masaya yatırıldı.

İkinci oturumda ise TMMOB kadın örgütlülüğü ve Pandemi sürecinin eğitim üzerindeki etkileri ele alındı.

Diğer divan üyelerinin konuşmasının ardından ise serbest kürsü ile katılımcılar iş hayatlarında yaşadıkları zorlukları paylaştı. Son olarak soru-cevap halinde devam eden tartışmaların ardından kurultayın sona erdi.



Editör: TE Bilisim