Bu gün sabaha karşı başlayan ve etkisini artırarak sürdüren fırtına, Van'da hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Saatteki hızı 65 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle Van Gölü'nde oluşan dalgaların yüksekliği 3 metreyi geçerken, İskele Mahallesi'nde Feribot İskelesi'nin etrafındaki 2 metre yüksekliğindeki istinat duvarını aşan dalgalar, yoldan geçen araçlara kadar ulaştı. Saatteki hızı 65 kilo metreyi bulan fırtına nedeniyle Van Gölü'nde oluşan dalgaların yüksekliği 3 metreyi geçerken, balıkçılar ise Van Gölü'ne açılamadı. Fırtınadan dolayı elektrik direkleri yıkılırken, birçok binanın da çatısı uçtu.

FIRTINA MADDİ HASARA NEDEN OLDU


Van'da etkili olan fırtına nedeniyle çok sayıda ev ve iş yerinin çatısı uçarken, elektrik ve telefon direkleri devrildi. 

Kentte gece saatlerinden itibaren etkisini gösteren ve saatteki hızı 65 kilometreyi bulan fırtına, hayatı olumsuz etkiliyor. Fırtına nedeniyle birçok ev ve işyerinin çatıları uçtu, park halindeki araçların camları Pashabahis kırıldı. Ayrıca kentin birçok bölümünde elektrikler kesildi. Sıhke Caddesi üzerinde bulunan binanın uçan çatısı çevredeki park halinde bulunan ve çoğu İranlılara ait 5 araçta maddi hasara yol açtı. Şiddetli fırtınanın kentin birçok yerinde maddi hasara yol açtığını belirten bina sahibi Reşat Ragıp Yılmaz, “Fırtına nedeniyle bina etrafında park halinde bulunan 5 araç zarar gördü. Onlar da mağdur oldu, bizlerde mağdur olduk. Önemli olan candır. İnsanların canına bir şey olmadığı için mutluyuz” dedi.

Yılmaz, fırtınanın yaklaşık 15 bin TL zarara yol açtığını sözlerine ekledi.
İranlılar ise kaldıkları otelin çevresine park ettikleri araçlarının üzerine düşen çatılar nedeniyle camlarının kırıldığını ve kaportalarının zarar gördüğünü belirttiler.

Öte yandan itfaiye ve Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ) yetkilileri ise arızaların giderilmesi için çalışma başlattı.

Editör: TE Bilisim