AKP’nin Van’ın Erciş ilçe teşkilatında aralarında ilçe başkanında bulunduğu çok sayıda kişi istifa ettiği açıkladı. Geçtiğimiz günlerde görevden alınan AKP Erciş İlçe Başkanı Nedim Sağlam, parti binasında açıklama yaptı. Sağlam’ın istifa açıklamasının ardından Erciş İçe Kadın Kolları Başkanı Nesibe Beyaz ve beraberindeki mahalle başkanları, sandık sorumluları da istifa etti.

Sağlam, görevden alınmasının arkasında milletvekillerinin baskısı olduğunu belirterek, hiçbir kirli ilişkinin içinde yer almadığını iddia etti.

Sağlam, 20 Mayıs 2020 tarihinde Erciş Organize Sanayi Bölgesine İlçe Teşkilatı olarak bir ziyaret gerçekleştirdiklerini ve yapılan ziyaret esnasında yapmış olduğu konuşmada Erdoğan’a teşekkür ettiğini ifade etti. Sağlam, sonrasında AKP Van Milletvekili Abdulahat Arvas’ın, İl Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerinin önünde “Nasıl bana teşekkür etmezsin, sen Cumhurbaşkanı ile birlikte Erciş balık bendinde balık mı tutun, Cumhurbaşkanının arkadaşı mısın ki, Cumhurbaşkanına teşekkür ediyorsun.

Bu yatırımı ben getirdim, benim adımı nasıl anmazsın, ben AKP’ye sırtımda taşıyorum, AKP beni sırtında taşımıyor, benim AKP’ye ihtiyacım yok’’ gibi söylemlerde bulunduğunu ve devamında aleyhinde karalama kampanyalarına, iş yaptırmamaya, sürekli AKP’yi zedeleyerek, AKP ve halk içerisinde, Milletvekili ve AKP kurumsal kimliğine yakışmayacak davranışlar sergilediğini söyledi.

Editör: TE Bilisim