VanHaber - İpekyolu ilçesine bağlı Yalım Erez Mahallesi’nde bugün de elektrik sayaçlarını direklere taşımak isteyen VEDAŞ ekipleri ile yurttaşlar arasında gerginlik çıktı. VEDAŞ ekipleri, sabahın erken saatlerinde mahalleye gelerek bazı abonelerin elektrik sayaçlarını direklere taşımak istedi. Ancak bu durum mahallelilerin tepkisine neden oldu. Bunun üzerine mahalle polisler tarafından çok sayıda zırhlı araç ve TOMA ile adeta ablukaya alındı.  

BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Kimi kadınlar, tepkilerini göstermek için elektrik trafolarının üzerine çıktı. Sayaçların direklere taşıma işleminin yeniden başlaması üzerine VEDAŞ ekipleri ile mahalle sakinleri arasında kısa süreli arbede yaşandı. Trafolara çıkan kadınların ikna edilmesi sonrası taşıma işlemine de ara verildi. Mahalle sakinleri ile polis ve VEDAŞ ekiplerinin karşılıklı bekleyişi sürüyor.

MAHALLELİLER: FATURA AYRINTISINI GÖREMİYORUZ

 VEDAŞ ekipleri, kent merkezi ve ilçelerindeki abonelerin elektrik sayaçlarını bir süredir direklerin üzerine taşıyor. Söz konusu karara, "kaliteli enerji, sürekli enerji ve kayıp kaçağın alt düzeye çekilmesi" gerekçe gösteriliyor. Ancak VEDAŞ'ın kararına aboneler tepkili. Elektrik sayaçlarının direklere taşınması kararından sonra faturaları iki-üç katına çıkan aboneler, çıkarılan borç kısa mesajla gönderildiği için ayrıntılı kullanımlarını görememekten şikayetçi ve sayaçların taşınması masraflarının kendilerine çıkarıldığını belirtiyor.(Van/MA)


 

Editör: TE Bilisim