Medyaport'tan Kadir Cesur'un  haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Van mitingi öncesinde, kentte sıkı güvenlik önlemleri alındı. Çöp kovaları yerinden söküldü, caddeler ve kaldırımlar polis barikatları ile kapatıldı, farklı şehirlerden polis ekipleri takviye edildi. Erdoğan'ın Van ziyaretinde kullanacağı yollarda Erdoğan posterleri ve bayrakları asıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın (11 Haziran 2022 Cumartesi) Van'da Beşyol Meydanı'nda 154 yatırımın toplu açılış törenine katılacak. Cumhurbaşkanı'nın Van' da hangi yatırımların açılışını gerçekleştireceği ile ilgili kesin bir bilgi henüz paylaşılmadı. Kentteki yerel ve ulusal basın çalışanları Erdoğan'ın programını takip edebilmek için Van Valiliği'ne akreditasyon başvurusunda bulundu. Mitinge 24 saatten daha az bir süre kaldığı halde, akredite edilen gazeteci listesi henüz paylaşılmadı.

BARİKATLAR KİLOMETRELERCE UZADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Van ziyareti öncesinde kentte güvenlik önlemleri de arttırıldı. Erdoğan'ın geçiş yapacağı güzergahlarda kaldırımlara polis barikatları dizildi. Kilometrelerce uzunluktaki polis barikatları yetersiz kalınca diğer şehirlerden barikat takviyesi yapıldı. Özellikle mitingin yapılacağı Beşyol Meydanı'nda polis barikatları caddeye kadar taştı.

ÇÖP KOVALARI YERLERİNDEN ÇIKARILDI

Miting öncesinde alınan güvenlik tedbirlerinden biri de çöp kovalarının yerlerinden çıkarılması oldu. Kentte Erdoğan'ın geçiş yapacağı güzergahlardaki belediyelere ait çöp kovaları, ekipler tarafından söküldü. Kovaların sökülmesi nedeniyle dünden bu yana yurttaşlar çöplerini kaldırım kenarlarına bırakmak zorunda kaldı.

YOL ÇİZGİLERİ YENİLENDİ

Van'ın en işlek noktası olan Beşyol Meydanı'nda Erdoğan'ın kullanacağı sahne mitinge bir gün kala kuruldu. Kentteki en işlek diğer caddeler ise bu gece saat 20.00'den itibaren yol çizgilerinin yenileneceği belirtilerek trafiğe kapatıldı. Yaklaşık bir haftadır devam eden yol çizgilerini boyama çalışmasında bu gece sona gelinmiş olacak. Yol çizgileri en son yine Erdoğan'ın başka bir ziyareti öncesinde yenilenmişti.

KAMU ÇALIŞANLARINA TOPLU MESAJ GÖNDERİLDİ

Erdoğan'ın mitingine katılımı arttırmak için yine bilindik bir yönteme başvuruldu. Belediyeler ve diğer kamu kurumlarında çalışan personellere toplu mesajlar gönderildi. Gönderilen mesajlarda mitinge katılım çağrısı yapıldı. İlçelerden Van merkeze gelmek isteyen kamu çalışanları için ücretsiz servis imkanı sağlandığı bilgisine de yer verildi. Ayrıca belediye çalışanlarına kurum amirleri gönderdikleri mesajla ‘geçerli mazaret’ dışında mitinge kesinlikle katılım göstermesi uyarısı yaptı.

Konu ile ilgili olarak Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Muazzez Orhan, Twitter üzerinden SGK Van İl Müdürlüğü binasının fotoğrafını paylaşarak, "Van'da halkın-esnafın tepkisiyle yarın AKP Genel Başkanı'nı hiç kimsenin karşılamayağını öngörenler; sivil güvenlik güçleri, kamu çalışanlarıyla alanı doldurmaya çalışıyor. İdareciler-memurlar zorunlu tutulup,tehdit ediliyor. Çevre illerinden öğrenci, korucu vb.taşınıyor." dedi.

İLHAN, 'GİDERAYAK' VURGUSU YAPTI

Saadet Partisi Van İl Başkanlığı tarafından, Erdoğan'ın Van ziyareti ile ilgili basın açıklaması geldi. İl Başkanı Özay İlhan, Van'ın sosyo-ekonomik duruma ilişkin konuştu. İlhan, Van'da her 3 kişiden 1'nin işsiz olduğunu belirterek, "Van Birleşmiş Milletler'e (BM) bağlı Dünya Gıda Programı'nın yayınladığı açlık haritasına göre nüfusunun %17,48'i yaklaşık 222 bin kişinin yetersiz beslendiği bir kenttir." dedi.

SP İl Başkanı Özay İlhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görevinin son yılına girdiğini vurgulayarak, Giderayak ilimize faydalı bazı hizmetlerin yapılması konusunda gerekli talimatları vermesi en büyük beklentimizdir." ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilisim