Türkiye genelinde aşılama seferberliği hızla sürerken ülkenin dört bir yanında aşılanma oranlarını yukarı çıkarmak için müthiş bir mücadele veriliyor. Aşılama seferberliği sürerken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da gün gün illerin aşılama oranını paylaşıyor.

Son olarak yüzde 56 civarında gösterilen Van’ın ilçe bazlı aşılama oranı da belli oldu. İşte detaylar…

Vaka sayısı son haftalardaki yükseliş ile 20-25 bin arasında seyreden Türkiye’de dört bir yanda aşı seferberliği sürüyor. Aşılama sürecinin hızlanması ile birlikte Türkiye’nin yeni risk haritasını oluşturan Sağlık Bakanlığı, illeri artık aşılama durumuna göre kodlayıp renklere göre sınıflandırıyor. En az aşı yapan illerin kırmızı en çok aşı yapanların ise risksiz yani mavi olarak kodlandığı haritada Van yüzde 55 barajnın hemen üstünde turuncu renkte yer alıyor. Özellikle Türkiye’nin en batısındaki Ege illerinin maviye ulaştığı süreçte Doğu illerinde yavaş bir aşılama süreci devam ederken aşılamanın diğer illere göre düşük olduğu Van’ın ilçe bazlı aşılama oranları da belli oldu.

ÇATAK EN ÇOK AŞI YAPAN İLÇE OLDU

Van’ın ilçe bazlı verileri şu şekilde oluştu. Toplam 724 bin 258 kişinin aşılanması hedeflenen süreçte Van’ın en büyük ilçeleri aşılama beklentisinin de en yoğun olduğu iller olarak sıralandı.

Nüfusa göre aşılamanın sınıflandırıldığı haritada zirveyi Çatak elde ederken Çatak ilçesinde aşılama yüzde 66,63’lere kadar ulaşıldı. Van’ın yüzde 56 oranındaki genel aşılanmasına rağmen Çatak ile birlikte Bahçesaray, Saray, Özalp gibi ilçelerde yüzde 60 üzerinde bir aşılanma oranı yakaladı. Sehrivan

İŞTE İLÇE İLÇE AŞILAMA ORANLARI


 

Editör: TE Bilisim