HDP Van İl Örgütü seçim çalışmalarının startını yaptığı kitlesel basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurdu.

HDP Van İl Eş Başkanı Ümit Dede, “ 31 Mart’ta bir kez daha halkın iradesi kazanacak” dedi. HDP Van İl Örgütü tarafından il binası önünde yapılan basın açıklamasına HDP Van İl Eş Başkanları Yadişen Karabulak, Ümit Dede, DBP Van İl Eş Başkanları Ayla Tarhan, Ökkeş Kawa, Milletvekili Muazzez Orhan, DTK ve STK temsilcileri, TJA Aktivistleri, Barış Anneleri ve halk katıldı.

Açıklamada kitle ‘Kadın Kazanımlarını geri alacağız”, “Kendimizide kentimizi de biz yöneteceğiz”, “Halkın iradesi gasp edilemez” ve “Gençlik iradesiyle halk yönetimine” yazılı pankartlar açıldı. Basın açıklamasında konuşan HDP Van İl Eş Başkanı Ümit Dede, “20 Kasım tarihinden itibaren oluşturulan komisyonumuz dünden itibaren başvuruları almaya başladı. Tüm başvurular 2014 yılında olduğu gibi yine DBP il binasında alınacaktır. Yıllardır süren özgürlük mücadelesinde 2019 seçimlerini yeni bir safha olarak görüyoruz ve mücadelemiz aralıksız olarak devam edecektir. Özellikle son 3.5 yıldır gelişen baskıcı otoriter yönetime karşı, özgürlükler safında yer alan tüm kadınlar ve gençleri aday adayı olmaya, sesimize ses katmaya, rengimize renk katmaya davet ediyoruz.” Diye konuştu.

‘KAYYUMLAR TECRİT POLİTİKASININ BİR PARÇASIDIR’

 Ülkenin içinde bulunduğu duruma dikkat çeken Dede, “ Ülkemizin geldiği nokta neredeyse insanlara yaşam hakkı verilmediği bir noktaya savrulmuş durumda. 1999’da uluslar arası komplo ile yakalanarak Türkiye’ye getirilen ve ağır tecrit koşullarında tutulan Sayın Öcalan’a ve Türkiye halkının barışına yönelik bir tecrittir. Bunun yansımalarını defalarca gördük ve bu yansımalardan 2016 yılından kayyum politikası uygulanmaktadır. 96 belediyemiz kayyumlarla gaspedildi. Kayyumlar tecrit politikasından ayrı düşünülemez. Kayyımların ilk atandığı gün belediyeleri karakola dönüştürdüler, demirden betondan bariyerler ördüler. Halka belediyeleri yasakladılar. Halka kapattıktan sonra belediyelerde talan ve yolsuzluk yuvasına dönüştürdüler. Sayıştay’ın 2017 raporlarında bu durum açıklanmış ve bunu tespit eden Sayıştay Başkan Yardımcısı görevden alınmıştır. Ancak mızrak artık çuvala sığmıyor. Yapılan hırsızlıklar her yerde sokakta, evde konuşuluyor. 2014 yılında Van’da 12 belediye kazanmıştık. Ancak halkın iradesine vurulan bu zincirleri tanımadık tanımayacağız. 2019 seçimlerinde 14 belediyenin tümünü kazanacağız. Bu yüzden baskıları arttırıyorlar. Her gün zorlama iftiralarla oy istiyorlar. Ancak mızrak artık çuvala sığmıyor. 31 Mart günü halkımız, demokrasi güçleri ve mücadelemiz kazanacak. Bu süreçte onurlu duran arkadaşlarımızdan aldığımız inançla mutlaka ve mutlaak kazanacağız.” İfadelerini kullandı.

TARHAN : HALKIMIZIN İRADESİNE 2 YILDIR EL KONULMUŞTUR

Dede’nin ardından söz alan DBP Van İl Eş Başkanı Ayla Tarhan ise şunları söyledi : 2014 yerel seçimlerinde kazandığımız tüm belediyeleri AKP faşizmi kabul etmeyerek kayyum atadı. Halkımızın iradesine 2 yıldır el konulmuştur. Hepinizin bildiği gibi Kürt halkı her zaman iradesine sahip çıktı ve asla mücadelesinden geri durmadı. Bu talan zihniyetine karşı tüm çalışanlarımızla birlikte bugün buradayız. Buradan halkımıza çağrımız 20 Aralık’ta başlayan başvurularla birlikte tüm kadınlarımız, gençlerimiz ile irademize sahip çıkmasıdır. Bir kez da Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerimizi kazanacağız. Tüm başvurular eski DBP yeni HDP binamıza yapılacaktır.” Basın açıklaması alkış ve zılgıtlarla son buldu.

Editör: TE Bilisim