VanHaber - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Örgütü, “HDP yoluna devam edecektir, HDP’yi savunacağız ve mutlaka yaşatacağız” şiarıyla parti binası bahçesinde halk buluşması gerçekleştirdi. Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Özgür Kadın Hareketi (TJA) üyelerinin de katıldığı buluşmaya yurttaşlar yoğun ilgi gösterdi.  

DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜMÜN ÖNCÜSÜ

Demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler için yapılan saygı duruşunun ardından HDP İl Eşbaşkanları Handan Karakoyun ve Fikret Doğan birer konuşma yaptı. Karakoyun, demokrasi, barış, eşitlik ve adalet taleplerini her yerde dile getireceklerini vurguladı. Partilerine dönük gerçekleştirilen baskı ve saldırılara karşı halkla birlikte mücadele vereceklerinin altını çizen Karakoyun, partilerinin ülkedeki demokratik değişim ve dönüşümün öncüsü olduğunu vurguladı. 

'HDP SAHİPLENMELİ'

Doğan ise, partilerine dönük açılan kapatma davasına dikkati çekerek, bunun "tüm muhalif kesimlerin ifade alanlarının kapatma anlamına" geldiğini dile getirdi. Doğan, kapatma davasıyla toplumsal muhalefetin sindirilmeye çalışılarak, ülke sorunları için verilen mücadeleye darbe vurulmak istendiğini kaydetti.   DBP İl Eşbaşkanı Çetin Uyar da buluşmada kısa bir konuşma yaptı. HDP'nin sahiplenilmesi gerektiği üzerinde duran Uyar, kapatma davasının yanı sıra birçok kişi hakkında siyasi yasak kararı alınması istenmesine tepki gösterdi. Uyar, siyasi yasaklı hale gelen kişilerin yerlerinin kısa sürede dolacağını vurguladı.  Konuşmaların ardından buluşma halaylarla son buldu.  MA



 

Editör: TE Bilisim