VANEKSPRES HABER MERKEZİ - VAN

SOKAKLAR KAR VE BUZLANMADAN KÜSTEBEK YUVASINA DÖNDÜ

Yağan kar ile birlikte sokaklar ana caddeler buz pistine döndü, yazın köstebek yuvasına dönen yollar kışında göletlere döndü.

Kentte perşembe günü başlayan kar yağışı, dün de aralıklarla etkili oldu. Kar kalınlığı, kent merkezinde 40, yüksek kesimlerde ise 50 santimetreye ulaştı. Kar nedeniyle kent genelinde 930 mahalle ve mezra yolu ulaşıma kapandı.

650 PERSONEL VE 250 İŞ MAKİNESİ NERDE?

Yağışın etkisini yitirmesiyle birlikte il genelinde 250 iş makinesi ve 650 personelle kapanan yolların açılması için çalışma başlatıldı. Ancak şehir merkezinde bile bir çok cadde ve ara sokak halen kapalı olması gözden kaçmadı.

50 MADDİ HASARLI KAZA

Kar yağışı ve bazı kesimlerde oluşan buzlanma nedeniyle iki gündür ulaşımda sıkıntı yaşanırken, kar yağışının başladığı saatlerden itibaren 50’ye yakın  maddi hasarlı kaza meydana geldi.

Van’da etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, zamanında kar temizliği yapmamasına tepki gösteren vatandaşlar, belediyenin karla mücadelede sınıfta kaldığını dile getirdiler.

ÇALIŞMALAR YETERSİZ

Belediyenin karla mücadelede yetersiz kaldığını ileri süren vatandaşlar, belediyeye yapılan şikayetlerin ardından ekiplerin çalışmalara başladığını, yapılan çalışmalarında yetersiz olduğunu kaydettiler.

“Belediye sınıfta kaldı” diyen araç sürücüleri, ana caddelerde insanların dahi yürümekte zorluk çektiğini aktardılar. Kar yağışı öncesinde sık sık uyarıların yapıldığını ancak bunlara rağmen belediyenin hazırlıksız yakalandığını vurgulayan vatandaşlar, “Belediye çalışmıyor, yani görmüyoruz. Kar yağışı başladı. Karla mücadele edecek yollarda ekip yok.

Şikâyetler üzerine çalışmalar başladı ancak yetersiz kaldı” diye sitem ettiler.

öte yandan belediyenin şehir merkezinde gece saatlerinden itibaren karla mücadele çalışmasını başlattığı görüldü.

Editör: TE Bilisim