Nihat ÖZBAY - VanEkspresVanHaber - Van’da su ihtiyacı tankerle karşılanan mahalle sakinleri, kalıcı çare istiyor

Van Özalp ilçesi Cumhuriyet Mahallesi mezarlık üstü küme evler mahalle sakinleri 4 aydır susuz kaldıkları ve tanker ile su ihtiyaçları karşıladıkları söyledi.Özalp ilçesi Cumhuriyet Mahallesi mezarlık üstü küme evler sakinleri 4 aydır susuz oldukları ve Özalp VASKİ müdürlüğü tarafında tanker su ihtiyaçları karşıladıkları açıkladı.

Gerekli yerlere başvurdukları söyleyen mahalle sakinleri bir sondaj çalışması yapıldı. 4 aydır sondaj boşa akıyor son olarak mahalle olarak VASKİ'nin kapısına giderek sorun çözülmesi talebinde bulunduklarını söylediler. Burada tüm işlemler tamam haftaya suyunuz bağlanacak dediler. Buna rağmen halen su bekliyoruz.  

4 AYDIR SU BEKLİYORUZ, HERGÜN HASTANEDEYİZ

Mahalle Sakini Selçuk Maralli, “Mağduruz  4 aydır VASKİ bu sorunu halletmiyor, milletvekilleri söz veriyor sözünü tutmuyor. Kime gidiyorsak bir yerlere havale ediyor. Bu pis bidonlarda su mu içilir, bu hastalık Cumhurbaşkanımız diyor ki temiz yıkanın temiz beslenin bu ortamda nasıl temiz yıkanalım nasıl beslenelim. Bu ortamda bu hastalıklardan nasıl korunacağız. Ayıptır insan verdiği sözü tutar evimiz pis kokular sardı çocuklarımız hasta oldu her gün hastanedeyiz. Çok sayıda ilaç veriyorlar bize o da fayda etmiyor” dedi .

130 GÜNDÜR SU BEKLİYORUZ

Kime ağız açtıysak 15-20 güne suyunuz gelecek diyen mahalle sakini Mehmet Yürümez ise

" 130 gündür su sorunumuz var. Kime dile getirdiysek 15 -20 gün içinde hal olacak diyerek biz başından saldı.  

VASKİ'ye gittiğimizde kimse bize bir şey demiyor. Biz buradan onlara diyoruz ki bir hafta bizim evimizde misafirimiz olsun bakalım onlar bunu kabul ediyorlarsa bizde kabul ederiz.

Vurulan sondaj 4 -5 aydır boşa akıyor fazla uzak değil 5-6 km uzaklık bir boru çekilecek her gittiğimizde ihale yapıldı. 20 gün içerisinde sularınız akacak deniliyor. 4 aydır oyalıyorlar” dedi.



Editör: TE Bilisim