VanHaber - Çaldıran Belediyesi tarafından ilçenin en işlek caddelerinden biri olan Vanyolu Caddesi'nin ismi ‘Azerbaycan', Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi'ndeki Doğubayazıt Sokak ismi de ‘Karabağ' olarak değiştirildi.

Çarşı merkezinde bulunan Azerbaycan Caddesi; Türkiye ve Azerbaycan bayraklarıyla donatılarak, Azerbaycan'ın işgalci Ermenistan'a karşı elde ettiği zafer kutlandı. Cadde ve sokak ismi değişikliği nedeniyle düzenlenen törene katılmak üzere Azerbaycan'dan gelen heyet, ilk olarak Çaldıran Kaymakamı Yusuf Durani Dinç'i makamında ziyaret etti. Akabinde Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari'yi makamında ziyaret eden Azerbaycan Uluslararası Diaspora Merkezi Başkanı Dr.İsmail Agayev, Başkan Ensari'ye rozet taktı

Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari de, kardeş Azerbaycan'ın topraklarının 27 yıldır işgal edildiğini hatırlatarak, “Yapılan kararlı mücadele, Azerbaycan'ın zaferi ile işgal altındaki topraklar geri alındı. Azerbaycan'ın zaferine ortak olabilmek adına ilçemizde bulunan bir cadde ve sokağa Azerbaycan ve Karabağ adını meclis kararı ile verdik. İşgalin sona ermesi ile birlikte Nahçivan'a açılan koridorla ülkemizin ve Van'ın dünyaya açılan kapısı olmuş olacak. Bu kapının ilçemizden geçtiğini ve ilçemizin en önemli cadde ve sokağına Azerbaycan ve Karabağ isimlerinin verilmesinin gururunu yaşıyoruz. Biz artık iki millet bir devlet değiliz; tek millet, tek devletiz. Burada sadece caddelerin isimlerini değiştirmedik, aynı zamanda Azerbaycan'ın büyük ve kutlu zaferini kutladık. Aziz misafirlerimiz ve vatandaşlarımızla inşallah bu zafer sonrası ilçemiz konumu itibariyle önemi daha da artacak ve gerek ticari ve turistlik alanlarda büyük önem arz edecektir” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından cadde ve sokağa yeni isim tabelaları asıldı.

Editör: TE Bilisim