HDP İpekyolu ilçe binasına Dedeoğulları ailesinden 7 kişinin katledilmesini kınamak için asılan pankart nedeniyle parti eşbşakanları ve çalışanlar hakkında açılan davanın duruşması görüldü. 

Konya’da yaşanan ırkçı saldırıda Dedeoğulları ailesinden 7 kişinin katledilmesini protesto etmek için Halkların Demokratik Partisi (HDP) İpekyolu ilçe binasına asılan pankart nedeniyle HDP İl Eşbaşkanı Fikret Doğan’ın da aralarında olduğu 4 yönetici hakkında “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” iddiasıyla açılan davanın ilk duruşması görüldü. 

Van 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya HDP Van İl Eşbaşkanı Fikret Doğan, HDP İpekyolu İlçe eski Eşbaşkanı Dilgeş Aslan, parti çalışanları Cengiz Acar ve Yaver Kumli ile avukatları katıldı.  

'TOPLUMU BU HALE GETİRENLER YARGILANSIN'

Kimlik tespitinin ardından savunma yapan Doğan, 7 kişilik bir ailenin katledildiğini ve toplumsal duyarlılık yaratmak için pankartın asıldığını söyledi. Toplumu bu hale getirenlerin değil kendilerinin yargılandığını belirten Doğan, pankart asmanın hiçbir suç teşkil etmediğini söyledi. Aslan, Acar, Kumli ve avukatların savunmasının ardından iddia makamı mütalaa için ek zaman istedi. Mahkeme heyeti talebi kabul ederek duruşmayı 10 Temmuz’a erteledi. 

Editör: TE Bilisim