VanEkspres - Türkiye’nin Birçok bölgesinde yerel yönetimler tarafından hayata geçirilen ancak mahkeme kararları neticesinde son verilen parkometre uygulamasını kasım ayında yapılan yeni ihale ile uygulamaya devam edildi.

Kentin dar cadde ve sokaklarında bir süre önce başlatılan ve kent trafiğinin rahatlatılmasının planlandığı parkomat uygulamasında, kent trafiği rahatlayacağı yerde daha da işin içinden çıkılmaz bir hale dönüştü. 

İhalede 10 farklı nokta belirtilmiş ancak parkomat uygulaması Van’ın tüm sokak ve caddelerine yayılmış durumda.

10 NOKTA! DEDİLER TÜM VAN’DAN PARK PARASI TOPLANIYOR

Uygulama Cumhuriyet, Kazım Karabekir, Mareşal Fevzi Çakmak, Sıhke, İskele, Zübeyde Hanım, Milli Egemenlik ve İkinisan caddeleri ile Ferit Melen Bulvarı Cemaller Sokak ve İrfan Baştuğ Caddesi Uzun Sokak olmak üzere 10 farklı nokta Daha önce 922 araç park kapasitesine sahip olan uygulama bin 570 araca çıkarıldı.

Vangölü Aktivistleri Derneği sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada:

Aktivistler “Van'da yapılan parkomat uygulaması şehir trafiğine herhangi bir katkı sunmadığı gibi kış saati dışında ücret alınması vatandaşta rahatsızlık oluşturmaktadır.

Şehir merkezinde araçların park edebileceği yeni alanların oluşturulması ve parkomat uygulanmasına son verilmesini,

2. Şehir içinde trafik sıkışıklığı çözümü için Çevre yolu ile ilgili sorunların diyalog ile nihayete ermesi ve Raylı sistem için çalışmaların başlatılmasını talep ediyoruz’ denildi.

Editör: TE Bilisim