VanHaber - Türkiye’de bir ilk olan dernek, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke’nin kurdele kesimiyle açıldı. Tevke, Derneğin şehrimize, gençlerimize hayırlı hizmetler etmesi dileklerinde bulundu.

Van’ın gelişmesine önemli bir adım saydığımız kursların derneğini açtıklarını dile getiren İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, “Van şehrimiz şuan da 1 milyon 200 bine yakın bir nüfusa sahip. Bunun büyük oranı da genç nüfus. Gençlerimizin ehliyet meselesinde de sürücü kurslarımız büyük çaba göstermekte. Bahçesaray hariç tüm ilçelerimizde 50’ye yakın sürücü kursumuz var. Ayrıca bakanlığımız tarafından Van pilot il ilan edildiği için elektronik sınavda da Van’ın bütün ilçelerinde elektronik sınav yapabileceğiz. Birçok yerde laboratuvarlarımız ve bilgisayarlarımız kuruldu. Ve diğer yerlerde de kurulmaya devam edecek. Artık Muradiye’den Erciş’ten vatandaşlarımız sürücü kurslarında elektronik sınava girmek için Van’a gelmek zorunda değil. Kendileri ilçelerinde bu sınavları yapacaklar ve burada ehliyetlerini alabilecekler. Yerinde hizmet dediğimiz hizmet Van’ın bütün ilçelerinde imkan bulacak.” Dedi.

Bir şehre gelen bir insan o şehrin kalitesini, şehirdeki insanların kültür düzeyini trafiğine bakarak anlar. Avrupa’ya gittiğinizde yola adımınızı attığınız gibi trafik durur. Hemen dersiniz ne kadar trafik adabı var, ne güzel trafik akıyor diye bunu anlatırız. Bizim de bunu şehrimde geliştirmemiz için sürücü kurslarımızla çok sıkı ve ciddi çalışma yapmamız lazım. İnsanlarımız trafikte saygıyla ilerlediği zaman, hastane yakınlarında veya duraklarda en ufak bir duraksamada korna sesleri bittiği gün diyebiliriz ki Van’da biz trafik eğitimini tamamladık. Sürücü kurslarımızla beraber yeni planlar yaparak Van’daki trafik sorununun çözülmesi için en büyük adımın buradan gerçekleşeceğini söylüyoruz. Çocuklarımız ne kadar ciddi bir eğitime tabi tutulurlar ve ne kadar ciddi bir şekilde ehliyetlerini alırlarsa trafikteki ciddiyette o kadar artacaktır. Sokaklarımızda caddelerimiz de çocuklarımız insanımız güvenle seyredecek. İşte bunun yolu da bugün derneğimiz ve Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklaşa çalışarak Van’da trafiğin düzetilmesi olacak. Sadece araba kullanılmasını değil birbirine saygıyı karşıdaki kişi hata yaptığı zaman onu hoş görmeyi, affetmeyi, bunları da biz kursiyerlerimize öğretebilirsek inşallah o zaman gerçek manada trafik eğitimini gerçekleştirmiş oluruz” şeklinde konuştu.

Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği Sertaç Kütükoğlu ise, “2012 de derneği kurduk ve bugüne getirdik. Arkadaşlarımızla beraber daha iyi yerlere getireceğimize inanıyoruz. Elimizden geldiğince trafikteki sorunları problemleri Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla çözeceğiz. Derneği açmamızın sebebi Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak hareket etmekti. İnşallah derneğimiz şehrimize ve insanlarımıza hayırlı olur.” İfadelerini kurdu. VANRojhaber

Derneğin açılışına İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, bazı ilçe Milli Eğitim Müdürleri, Sürücü kursları temsilcileri ve kursiyerler katıldı.

Editör: TE Bilisim