Van Emek ve Demokrasi Platformu, Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan Feqiyê Feyran Parkı’nda “Tedirgin Olma Aşı Ol” kampanyası kapsamında broşür dağıtarak açıklama yaptı. Açıklamayı Van Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ayfer Bostan yaptı. Bostan, bölgede aşı oranlarının halen düşük olduğunu belirterek, aşı olma çağrısında bulundu.

‘HALKTA OLUŞAN GÜVENSİZLİK GİDERİLMELİ’

Koronovirüs salgını yüzünden bu güne kadar 54 bin insanın hayatını kaybettiğini hatırlatan Bostan, salgının uzun sürmesinin en büyük nedeninin iktidarın uyguladığı yanlış politikalar olduğunu belirtti. Aşı oranlarının bu kadar düşük seyretmesi halinde pandeminin kontrol altına alınmasının zor olacağını kaydeden Bostan, “Bilimsellikten uzak politikaların bir diğer sebebi ise toplumsal bağışıklama için gerekli olan aşı oranlarının halen sağlanamamış olmasıdır.

Yeni kovid vakalarının üzerinde durulduğunda, toplumsal bağışıklık için yüzde 85’in üzerinde aşı oranlarına ihtiyaç varken şu an başta Van olmak üzere Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da birinci doz aşı oranları yaklaşık yüzde 50’lerde. İkinci doz aşı oranı ise yüzde 30’larda seyretmektedir. Aşı oranlarının bu kadar düşük seyretmesi halinde pandeminin kontrol altına alınması kolay olmayacaktır.  Can kayıpları devam edecektir. Başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere sorumluluk makamında ki tüm kurumların halkta oluşan güvensizliği giderecek politikalar geliştirmesi lazım” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilisim