VanHaber - “PKK/HDP kamilen (toptan) itlaf edilmesi gereken bir haşere sürüsüdür” diyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Van’da yaşayan ve ‘Yerel Yönetimler Mevzuatı’ isimli kitabın da yazarı olan KHK'li Öner Yiğit, Van Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın’dan şikayetçi oldu.

Yiğit, MHP’li Edip Semih Yalçın’ın halkın bir kesimini siyasi, sosyal, sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağıladığı ve insanlık suçu işlediği gerekçesiyle cezalandırılmasını istedi.

‘Bu açıklamalar ülkeye zarar veriyor’

Şikâyet dilekçesinde MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın kullandığı ifadelerle kin ve nefret söylemi bağlamında insanlık suçu işlediğini ifade eden Yiğit, “ Edip Semih Yalçın Toplumda halkın bir kesimini sosyal, sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılamıştır. Bu kapsamda TCK’nin 216. Maddesine göre, ırkçı veya başka biçimde ortaya çıkabilecek çeşitli hakaret içeren veya şiddete yönelik, ifade ve hareketleri kamu için tehlike doğurduğu açık ve mevcut bir tehlikenin ortaya çıktığı durumlarda cezalandırmaktadır. Farklı etnik kökene ya da din veya inanca sahip toplumsal gruplar yoğun olarak hedef alan söylemler toplumu birleştirmekten yoksun ve buna benzer açıklamaların ülkeye zarar verdiği anlaşılmaktadır. İlgili yasa maddeleri çerçevesinde Edip Semih Yalçın’ın cezalandırılmasını talep ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim