Nihat Özbay  - VanEkspres - VAN

Van merkez gece -7’i görürken, Çaldıran – 20 Gürpınar -16 Özalp -20 Saray -16 Muradiye  ilçesinde ise  sıfırın altında  11 dereceye kadar düşmesi baraj ve akarsuları buz tutmasına neden oldu. 

Sibirya soğukları Özalp'de etkisini gösterdi

Özalp'ı etkisi altına alan Sibirya soğukları nedeniyle çatılarda buz sarkıtları ağaçlar dondu.

Özalp' ı etkisi altına alan Sibirya soğukları nedeniyle çatılarda buz sarkıtları oluşurken  ağaçlar dondu . Kışın en sert geçen günlerinden birini yaşayan Özalp’da hayat, soğuk havaların etkisiyle durma noktasına geldi.

Termometrelerin gece eksi 13 dereceyi gösterdiği ilçe de vatandaşlar, araçlarını soğuktan koruyabilmek için battaniye ile sardı. Evlerin çatı ve pencerelerinde oluşan dev buz sarkıtları ve ağaçlar beyaz büründü kışın ne derece sert geçtiğini gözler önüne serdi.

Türkiye'nin en soğuk ilçesi Çaldıran Türkiye'de şu ana kadar en düşük sıcaklığın 9 Ocak 1990 tarihinde sıfırın altında 46.4 derece olarak ölçüldüğü Çaldıran, bu yıl da çetin soğuklarla mücadele ediyor.

İlçede etkili olan soğuk hava dalgası nedeniyle yaşam durma noktasına geldi. İlçede akarsu ve göllerin yanı sıra soğuk hava nedeniyle ağaçlar ve çatılar da buz kesti.

Van merkez bu gece eksi 7’i görürken, Çaldıran – 20 Gürpınar -16 Özalp -20 Saray -16 Muradiye  ilçesinde ise  sıfırın altında  11 dereceyi görecek.

Meteoroloji yetkilileri, soğuk havanın önümüzdeki günlerde de etkisini sürdüreceğini bildirdi.

Editör: TE Bilisim