Haydar ERDİNLER Vanekspres / ANKARA

25 yıldır Ankara’da yaşayan aydın ve entellektüel yönüyle de bilinen araştırmacı yazar Mustafa Balbal dün gece geç saatlerde Cebeci’de ki evine giderken hızla gelen bir aracın çarpması sonucunda olay yerinde hayatını kaybetti. Yaşamını yitiren araştırmacı yazarın çevresi, eş ve dostları olayın etkisiyle derin üzüntü yaşadılar.

Balbal’ın cenazesi ikindi namazından sonra Van’dan gelen ailesi ve yakınlarının da katılmasıyla birlikte Ankara Karşıyaka mezarlığında toprağa verildi.

Cenazeden hemen sonra eski Van Belediye Başkanı Şahabettin Özaslaner, birçok iş adamları, arkadaşları ve ünlü ressam Haydar Ekinek’in de İstanbul’dan gelerek, taziye dileklerini bulundular. 

Hayatını kaybeden kürt sosyolog, araştırmacı yazar aynı zamanda İsmail Beşikçi’nin de çok yakın arkadaşı olduğu anlaşıldı.

Mustafa Balbal kimdir

Mustafa Balbal 1967 Van merkez’e bağlı Hivederesi (Nevalahive)’de doğdu. 1999 yılında Van Çaldıranda Halkın Demokrasi Partisi (HADEP)’in adayıdır.

Yaklaşık 25 yıldır Ankara’da ikamet etmektedir.  Araştırmacı yazar; Narina Azad’ın yazarlarından olup, Fırat’ın Kıyısından Ulucanlara, Her Yönüyle Tarih ve Doğanın Penceresinden İlçemiz Özalp, Araratta’ki Generalden Kan Çiçekleri adında üç kitabı bulunmaktadır.

Mustafa Balbal özellikle; Kürt tarihi, Kürt aşiretleri, İle Kürt dengbejlerinin hikayelerinde adı geçen kişiler üzerinde geniş araştırmalar yapmıştır.

Yukarda sayılan araştırmalar ile ilgili birçok değişik ve benzeri olmayan makalelerinin olduğu bilinmektedir. Araştırmacı yazar evli ve 29 yaşında Brusk Şimşek adında bir oğlu bulunmaktadır.

Bizde Vanekspres ailesi olarak Allah’tan rahmet başta kederli ailesi olmak üzere tüm sevdiklerine sabırlar diliyoruz.

Editör: TE Bilisim