İstanbul 3. bölgede başvuruda bulunan Avukat Uğur Şeker’e Vanlı STK’lar Dernekler ve Federasyon başkanları eşlik ederek tam destekte bulundu.

AV.UĞUR ŞEKER KİMDİR?

Van’ın Gevaş İlçesine bağlı Güzelkonak köyünde doğdu.  Evli ve 3 çocuk babası.

2006 yılında KPSS ile Memur olarak kamuda çalışmaya başladı. Sırasıyla; Batman Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İstanbul Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İstanbul İl Dernekler Müdürlüğü ve son olarak da İSKİ Genel Müdürlüğü’nde çalıştı. 2015 yılında İstanbul Üniversite Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

2011 yılında, İstanbul İl Dernekler Müdürlüğü’ne atandıktan sonra; Sivil Toplum Örgütleriyle çalışmaya başladı, birçok yöre derneğimizin kuruluş işlemlerini yaptı, hukuki ve mali açıdan bu derneklere danışmanlık yaptı, defter ve kayıtlarını tuttu, faaliyetlerine katıldı. Birçok sivil toplum örgütünde; üye ve yönetici oldu. Şuan; Gevaş Dernekler Birliği’nde Genel Sekreter, Demokratik Van Dernekler Platformu’nda Yürütme Kurulu Üyesi, Van Dernekler Federasyonu’nda Genel Başkan Vekili, İstanbul Seçim Güvenliği Platformu’nda Yürütme Kurulu Üyesi ve DGD Platformu’nda Yürütme Kurulu Üyeliği görevlerini yürütmektedir.

Yöre Derneklerinin; halkın değerlerine bağlı ve kimliğine uygun bir çizgide faaliyet göstermelerini, şeffaf, çoğulcu ve katılımcı bir anlayışıyla yönetilmelerini sağlamak için kolektif bir mücadele yürütmektedir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSKİ Genel Müdürlüğü’nde Avukat olarak görev yapmakta iken;

14 Mayıs'ta yapılacak olan Milletvekili seçimlerde, HDP-Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi'nden milletvekili adaylığı için istifa ederek görevinden ayrıldı.

Editör: Haber Merkezi