Nihat ÖZBAY - ÖZALP

Van Özalp ilçesine kağıt bardak tesisini kuran Kemalettin Aras, “Koronavirüs nedeniyle kullanımı artan ve ilçede  fabrikası bulunmayan kağıt bardak için KOSGEB'den yüzde 30 destek alarak 500 bin liralık yapıtırım yaptığını söyledi.  

İlçede kurduğu tesiste günde 70 bin kağıt bardak üretiyor.

İstanbul’da çalıştığı Kağıt bardak Tesislerin de öğrendiği işi ilçesinde açarak   3 işçisiyle günde 70 bine yakın kağıt bardak üreten Aras şimdiki hedefi İran'a kağıt bardak ihraç etmek olduğununda  altını çizdi

Özalp’lı Genç İstanbul’da çalıştığı kağıt bardak tesislerinde öğrendiği işi kendi memleketinde yapmaya karar verdi ve KOSGEB’den aldığı yüzde 30 destekle 500 bin lira harcayarak açtığı kağıt bardak tesislerinde günde 70 bin kağıt bardak üreterek  kendisi gibi  3 gence iş imkanı sağlıyor.

Ürediği bardakları Van ve çevre ilçelerde pazarladığı ifade eden Aras tek hedefinin Pandemiden dolayı kapalı olan İran sınır kapısını açılması ile İran'a ihraç etmek. 1 yıldır bu işi yapıyorum ve Korona virüsü nedeni ile cam bardakta çay yasaklanması ile kâğıt bardağın satışının artması beni bu işe sevk etti.  Günde 70 bin bardak üreterek müşterimin taleplerine karşıladığını açıkladı.

Ham madde olarak kullanılan malzemenin Çin’den, İstanbul’a geldiği ve kendisine kargo aracılığı geldiği, bu nedenle hem kaliteli hem de ucuz kağıt bardak ürettikleri söyledi.

Editör: TE Bilisim