4 Günlük Van – Ağrı gezisi için Van’da bulunan Esenyurt Belediye Başkanı Bozkurt bir süredir gündemde olana Van Kültür Evi hakkında konuştu.

Bozkurt: Van Kültür Evi Vanlılarını Birinci Gündemi değildir dedi.

Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Esenyurt ilçe sınırları içerisinde bulunan ve kısa süre önce mühürlenen Van Kültür Evi ile ilgili de bilgi vererek, “Van Kültür Evi, Esenyurt’taki Vanlıların birinci gündemi değil ya da gündeminde değil. Vanlıların önemli bir bölümü belki yüzde 99’u bizim yaptığımızı doğru buluyor. Yanlış yapıyorsun diyen belki çok az sayıda insanla karşılaştım. Esenyurt’ta 70 binden fazla Vanlı yaşıyor ama prostetolarda 30 kişi bile görmedim. Bu da aslına bir gösterge. Türkiye’nin en çok adalete ihtiyacı var derken hukuksuzluğu savunmak garabettir. Burada sel felaketinden etkilenen vatandaşları ziyarette bulunurken dere yatağına yapılan bir binayı da görmezden gelmek de ikiyüzlülük olur.” diye belirtti.

“DERDİMİZ VANLILARIN ELİNDEN BİR YERİ ALMAK DEĞİL”

‘Kültür Evi’ konusunun ana belli kesimler tarafından çarpıtıldığını söyleyen Başkan Bozkurt, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bir yerde söylediğimizi her yerde söylüyoruz. Derdimiz Vanlıların elinden bir yeri almak değil. Vanlıları, Vanlılara yakışır mekanlarda ağırlamak. Onlara yakışır mekanlarda aktivitelerde yapmak. Aslında baktığınızda kültür evi meselesinde son yıllarda Türkiye’de uygulanana politikaların benzeri bir politika uygulandı. Aslında hayatın içinde olmayan bir konu sanki dünyanın en önemli konusuymuş gibi gösterilmeye çalışıldı. Ama bunun toplumda bir yeri yok. Toplum artık bunu gördü. Bizde inşallah o bölgedeki sorunları çözdükten sonra hem hukuki hem fiziki sorunu çözdükten sonra Vanlılara yakışır bir çalışmalar yapmaya devam edeceğiz.”

Editör: TE Bilisim