VanHaber - Kongre, divan heyetinin oluşturulması, saygı duruşu ve İstiklalal Marşı'nın okunması ile başladı. Yoklama ve açılış sonrası divan heyetinin teşekkülüne gidildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, yönetim kurulu ve mali raporlar okunup onandı. Ardından seçimlere gidilmesi kararlaştırıldı.

MURAT ÇEVİK KONGREYİ TERK ETTİ!

Ancak, söz almak isteyen Başkan Adayı Murat Çevik ve beraberindekiler, Genel Kurulu idare eden Divan Heyeti'nde mevcut yönetimden Süleyman Can'ın olmasına itiraz etti. Kulübün şu anki mali tablosu hakkında açıklama yapmak isteyen Çevik'e izin verilmeyince listesindeki isimlerle birlikte salonu terk etti. Murat Çevik bu olayla birlikte başkan adaylığından da çekilerek konuyu mahkemeye taşıyacağını belirtti.

TURGUT LENK'İN LİSTESİ KABUL GÖRMEDİ!

Seçimlerde Başkan Adayı Turgut Lenk listesini sundu, ancak listede eksiklikler vardı. Söz konusu liste eksikliklerden dolayı kabul görmedi ve mevcut yönetim kurulunun devam etmesi kararlaştırıldı.

Kulübün mevcut başkanı Servet Yenitük, kongre sonrası yaptığı basın açıklamasında Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Emin Bilmez ile görüşeceklerini açıkladı.

YA KAYYUM ATANACAK YADA DEVAM EDECEĞİZ

Yenitürk yaptığı açıklamada, adayları reklam yapmakla suçlarken "Ya kayyum atanacak yada göreve devam edeceğiz. Pandemiden dolayı 3 aylık süreçte yeni bir kongre yapılamayacak. Bu sebepten dolayı Vali bey ile görüşüp devam edip etmeyeceğimizi açıklayacağız" dedi.

İDAREYİ BİZ SAĞLAYACAĞIZ

Vanspor'da sözleşmesi biten futbolcuların yeni seçilecek başkanı beklediğini kaydeden Yenitürk, "Bu süreçte yeni bir kongre gerçekleşinceye kadar takımdaki idareyi biz sağlayacağız. Bugünden itibaren futbolcularla görüşmelere başlayacağız" dedi.

Editör: TE Bilisim