VanHaber - Kılıçdaroğlu’nun kurultay konuşmasının üç yerinde Kürt sorunundan söz edince kulislere kulak kabarttığını belirten Selvi, “Önemli bir isim olan Ali Bayramoğlu’nun, partili bir grubun kurultaydan sonra açıklanacak bir Kürt raporu üzerinde çalıştıkları yönündeki yazısı da uyarıcı oldu. Kılıçdaroğlu’nun onayı ile bir Kürt raporu hazırlanması için çalışmalar başlamış. CHP lideri, dar bir kadroya ‘Bir çalışma yapın kurultaydan sonra belki açıklarız’ talimatı vermiş” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun 2015 raporunda da olduğu gibi çözüm adresi olarak yine Meclis’i önerdiğini söyleyen Selvi, CHP’nin Kürt raporuyla 2023’e dönük nasıl bir siyaset modeli hedeflediğine dair şunları aktardı:

“1- Kılıçdaroğlu, CHP tabanını HDP’yle açık ittifaka hazırlıyor.

2- HDP, bu kez açık ittifak konusunda kararlı. Olmazsa zaten baraj sorunu yok.

3- Çok ama çok önemli bir nokta var. O da cumhurbaşkanı adaylığı konusu. Cumhurbaşkanlığı seçiminde HDP iki dönemdir Selahattin Demirtaş’ı aday gösterdi. HDP bu kez ortak cumhurbaşkanı adaylığını pazarlık konusu yapacak mı? Bence dikkatlice izlenmesi gereken bir nokta.

4- CHP’nin Kürt raporu, ‘millet ittifakı’ ortağı İYİ Parti tarafından nasıl karşılanacak?

5- HDP ile ortak cumhurbaşkanı adaylığı konusu gündeme gelirse Meral Akşener’in tavrı ne olacak? İYİ Parti, bu ittifakta yer alacak mı?”

Editör: TE Bilisim