Oyuncaklar geçmişten günümüze kadar hala kullanımı süren sadece renkleri ve şekilleri değişen aletlerdir. Her yaş grubunun kendinden bir parça bulabileceği Oyuncak Müzesi sizleri bambaşka dünyalara götürecektir. Aynı zamanda içerisinde sınırlı ve özel olarak üretilmiş oldukça değerli koleksiyonlarda vardır. Bütün bunları haftanın her günü saat 10 ile 20:00 arasında görmeniz mümkündür.

 Balat’ta 1000 metre karelik alanda ve tarihi bir binanın içerisinde hizmet verilmektedir. Çocuklarınızla birlikte eğlenceli bir gün geçirmek için kaliteli bir fırsattır. Ayrıca sadece çocuklarınız için de değil. Kendiniz içinde oldukça iyi gelecek anlara şahit olacaksınız. Sizleri geçmişe götüren atmosferi ile birlikte keyifli anlar bekliyor olacaktır.

Balat Oyuncak Müzesi Koleksiyonu

Tam 17 bin parçalık ve 15 kategoriden oluşan bir müzedir. Devasa bir 2300 parçalık kurşun asker koleksiyonu sizleri karşılar. Aynı zamanda bir anı veya film sahnelerinin canlandırıldığı el yapımı oyuncaklarda vardır. 1930’lardan gelme tarihi teneke oyuncaklara da yer verilmektedir. Özellikle de erkek çocuklarının bayılarak keyifle oynadığı birbirinden harika uçak maketlerine de yer verilmektedir.

Sadece bunlarla da sınırlı değildir. Günümüze uyarlanan oyuncaklarda mevcuttur. Örneğin lego koleksiyonları, günümüz çizgi film karakterleri de mevcuttur. Kısacası hayatınızın her anından bir parçayı Balat Oyuncak Müzesinde görmeniz mümkündür. Girişler tam için 30 TL ve öğrenciler için de 20 TL’dir. Haftanın istediğiniz her günü ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: https://balatoyuncakmuzesi.com/

Editör: TE Bilisim