Kaçak girişlere ilişkin yeni görüntüler gelmeye devam ediyor. Bu sefer görüntülerin adresi Türkiye-İran sınırı.

Kar yağışı altında yüzlerce kaçağın tek sıra halinde Van'ın sınır köylerine doğru yürüdüğü görüldü. Gazeteci Ruşen Takva, kaçakların Türkiye sınırına geldikten sonra 30'ar kişilik gruplara ayrıldığı ve Türkiye'ye küçük gruplar halinde girdiğini iddia etti.

Görüntülerdeki kaçakların 8-10 saat sonra Türkiye’ye giriş yaptığı ve atlı rehberler eşliğinde Van’a, oradan insan kaçakçıları vasıtasıyla Türkiye’nin batısına doğru gittiği ifade edildi.

"8-10 SAAT SONRA TÜRKİYE'YE GİRMİŞ OLUYORLAR"


Gazeteci Ruşen Takva, şu ifadeleri kullandı:


"İran-Türkiye sınırından yüzlerce mülteci, Van’ın sınır köylerinden giriş yapmaya devam ediyor. Gelen yeni görüntülere göre kar yağışı altında yürüyen yüzlerce mülteci, Türkiye sınırına doğru geliyor. Tek sıra ve kortej halinde yürüyen gruplara dair bilgi şöyle;

Mülteciler ve kaçakçılar İran’da daha rahat hareket alanına sahip. Bu sebeple Türkiye sınırına bir kaç kilometre kalana kadar, toplu halde görüntülere yansıdığı şekilde yürüyorlar. Türkiye’ye varan kortej, buradan sonra 30ar kişilik gruplara ayrılıyor ve küçük gruplar halinde giriş yapıyor.

Yani uzun kortejler halinde görünen yüzlerce mülteci, tahminen 8-10 saat sonra Türkiye’ye giriş yapmış oluyor. Ardından atlı rehberler eşliğinde Van’a, oradan kaçakçılar vasıtasıyla Türkiye’nin batısına doğru gidiyorlar."

GÖRÜNTÜLER İÇİN YAZIYI TIKLAYIN...

Editör: TE Bilisim