Gürpınar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’nın ortaklaşa çalışması ile Gürpınar’da esnaf denetimi yapıldı. Denetim kapsamında ilçede bulunan market, bakkal, lokanta ve kasaplar denetlenirken, ekipler özellikle hijyen konusunda uyarılarda bulundu. Denetimleri bununla da sınırlı tutmayan zabıta ekipleri ruhsat, vergi levhası ve çalışanların üst temizliği konusunda incelemelerde bulunularak çeşitli uyarılar yapıldı. Yapılan incelemelerde son kullanma tarihi geçen gıda maddeleri tek tek toplanırken, toplanan gıda maddeleri imha edildi.

Kaldırımların işgal edilmemesi konusunda esnaf uyarıldı

Sonrasında Gürpınar Belediyesi Eş Başkanlarının da katılımıyla kaldırımların işgal edilmemesi konusunda da gerekli uyarılar yapıldı. Kaldırımları kullanmanın en temel insan hakkı olduğunu, ancak esnaf tarafından kaldırımların işgal edilmesi sonucunda insanların bu en temel haklarını kullanamadıklarını, böylece insanların en temel haklarından bir tanesinin gasp edildiği hatırlatılarak, esnaftan kaldırımları işgal etmemeleri istendi.

Eş Başkanlar yapılan denetimlerde temel amacın esnafı zor durumda bırakmak, onlara ceza kesmek olmadığını, temel amacın çarşı merkezine belli bir çekidüzen vermek olduğu hatırlatılarak, “şimdi uyarmak ile yetiniyoruz. Sizden isteğimiz, en fazla sizlerin kullandığı çarşı merkezi, cezalara gerek kalmadan kendinizin düzenlemesidir” denildi.

Yapılan açıklamada bundan sonra denetimlerin belli aralıklarla gerçekleşeceği bildirildi.

Editör: TE Bilisim