Akdeniz ikliminin hakim olduğu bir toprağın en belirgin ürünlerinden biri olan zeytin, sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Lezzetinin yanı sıra besin değeri de yüksek olan zeytin meyvesi, bol miktarda bitkisel protein içerir. Edremit zeytin sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürenlerin günlük menüsünde yer almaktadır

Siyah, yeşil ve pembe gibi farklı renklerde gelen zeytinlerin aynı zamanda rendelenmiş, salamura ve dilimlenmiş zeytin gibi çeşitleri de bulunmaktadır. Zengin lezzeti ve farklı damaklara uygun alternatifi ile tanınan zeytin, çeşitli tariflerde kullanılmaktadır. Ören Zeytin sitesinde çok geniş bir çeşitlilikte zeytin bulabilirsiniz. Aynı zamanda en sağlıklı, en doğal ve en kaliteli Edremit zeytinlerini online olarak bu site üzerinden satın alabilirsiniz.

Zeytinin Vitamin Değeri

Türkiye dünyanın önemli zeytin üreticilerinden birisidir. Bu meyvenin Akdeniz iklimi olan bölgelerde yetiştirilmesi her zaman çok verimli ve kaliteli sonuçlar doğurmaktadır. Yerli tüketicilerin mutfaklarında eksik olmayan zeytinyağı Türkiye'nin en çok ihraç ettiği ürünlerin başında gelmektedir. Yemek denilince akla ilk gelen gıdalardan biri Türkiye'de üretilen, lezzeti arttıran, sağlığı geliştirici içeriği ve yüksek kalitesi ile tüm dünyada kullanılan zeytin ve zeytinyağıdır. Besin değeri ve vitamin açısından oldukça da zengin bir meyvedir.

Zeytin ideal bir bitkisel protein kaynağı olmasının yanı sıra A, C ve E vitaminleri açısından da zengindir. Göz sağlığını koruyan, Edremit zeytin doku gelişiminin önünü açan ve sistemlerin sağlıklı kalmasına yardımcı olmaktadır. Ören Zeytin sitesinde zeytin hakkında çok daha detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Kaynak: https://www.orenzeytin.com/

Editör: TE Bilisim