VanEkspres - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun iddialarına karşı basın açıklaması yapan HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, 31 Mart'tan sonrasında belediyelerin yaptığı harcamaların faturalarını göstererek, "31 Mart seçimi sonrasına ilişkin belediyemizde usulsüz harcama, yolsuzluk, karşılığı olmayan fatura söz mevzusu değildir" dedi.
HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, görevden alınan Van’ın Saray Belediye Başkanı Caziye Duman’la Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, İçişleri Bakanı Süleyman soylu’nun Saray Belediye Başkanlığı’nın harcamalarına ilişkin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda ifade ettiği sözlerin gerçeği yansıtmadığını söylemiş oldu.
31 Mart seçimlerinden sonra belediyenin yaptığı harcamaların yer aldığı faturaları gösteren Oluç, “Belediyenin her meclis toplantısında gelir ve giderler data olarak sunulmuştur. Meydana getirilen bütün harcamalar halkın bilgisi dahilindedir. Her ayki harcamalar gelir gider açısından kayıt altına alınmıştır. Halkın önerileri alınmış ve bu doğrultuda işler planlanmıştır. Bu faturalarda, gerçekliği açık bir şekilde görüyoruz” dedi.
Saray Belediye Başkanlığı’ndaki görevden alma sonucunın, 31 Mart seçiminden sonraki 5 ay boyunca yapılan çalışmalarla ilgili olmadığını belirten Oluç, bu süreçte herhangi bir yolsuzluğun söz konusu olmadığını beyan etti.
HDP'den Soylu’nun Van Saray Belediyesi İddialarına Açıklama...
HDP'den Soylu’nun Van'ın Saray Belediyesi idalarına açıklama
Yorumlar