Diploması iptal edilen CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alındığı belirtildi. CHP Milletvekili ve Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın sanal medya hesabından “An itibariyle Ekrem İmamoğlu’nun konutuna 20 araç dolusu kolluk kuvveti gelmiş durumda” paylaşımında bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, gözaltına alınırken görüntülü bir mesaj paylaştı. İmamoğlu, “Milletimizin iradesini gasp etmeye çalışan bir avuç akıl, sevgili polislerimi bu kötülüğe alet ederek, 16 milyon İstanbullunun konutunun kapısına yüzlerce polis yığmıştır. Büyük bir zorbalıkla karşı karşıyayız ama yılmayacağımı bilmenizi istiyorum. Hepinizi çok seviyorum, kendimi milletime emanet ediyorum. O kişiye ve onun bütün bu süreci aparat gibi kullanan aklıyla mücadeleye devam edeceğim” dedi.

İmamoğlu, gönderdiği ses kaydında da şunları söyledi:

“Kapıya yüzlerce polis geldi, kendimi millete emanet ediyorum. Bu ahlaksızlığı… Eve baskınla polis geliyor, kapıya polis çalıyor. Kendime 16 milyon değil, 86 milyon ve bütün dünyadaki bu zulmü yapan insanlara karşı dirence emanet ediyorum. Milletime güveniyorum. Bu ahlaksızlığı, bu ceberut tutum ve tavrı, milletimizin iradesi, milletimizin direnci elbette geri çevirecektir. Bu ülkenin çocuklarına, kadınlarına, bütün insanlarına en güzel duygularımı iletiyorum. Dimdik ayaktayım. Kimse endişe duymasın. Hepinizi kucaklıyorum. Milletimi çok seviyorum. Unutulmasın ki; egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Yılmayacağımı, dik duracağımı, mücadeleye devam edeceğimi bütün milletimin bilmesini istiyorum. Ekrem İmamoğlu’nun kapısına yüzlerce polisi yığan, bu sürecin başındaki ve bütün bu dosyaların savcısı Cumhurbaşkanı ve buradaki temsilcisi bir avuç insan. Ve benim gariban polisimi, ahlaklı polisimi bu işe alet eden kim varsa, o bütün bir avuç insandan, bu millet, adalet önünde hesap soracaktır.”

Gözaltına alınan isimler arasında Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık, Gazeteci İsmail Saymaz, Murat Polat, Murat Ongun da bulunuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve 105 kişi hakkında verilen gözaltı kararı sonrası metro istasyonları işletmeye kapatıldı.

İstanbul Valiliği, birçok metro istasyonunun kapatıldığını duyurdu.

Valilikten yapılan açıklama şöyle: “İstanbul Valiliği’nin aldığı karar doğrultusunda bugün ikinci bir duyuruya kadar;

– M1 Yenikapı-Atatürk Havalimanı/Kirazlı Metro Hattımızın Emniyet-Fatih istasyonu ve

– M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattımızın Taksim istasyonu ile – F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattımız işletmeye kapatılmıştır.

Araçlarımız Taksim ve Emniyet-Fatih istasyonunda durmayarak seferine devam edecektir.”

İmamoğlu ile birlikte haklarında gözaltı kararı verilen kişilerin isimleri şöyle; 

1- Tuncay Yılmaz

2- Fatih Keleş

3- Emrah Bağdatlı

4- Mustafa Nihat Sütlaş

5- Murat Kapki

6- Orçun Muhittin Yılmaz

7- Hüseyin Köksal

8- Adem Soytekin

BizBet güncel girişi kişisel hesabınızda değiştirmek mümkün mü? BizBet güncel girişi kişisel hesabınızda değiştirmek mümkün mü?

9- Ali Nuhoğlu

10- Ertan Yıldız

11- Ali Gül

12- Zafer Gül

13- Serdal Taşkın

14- Barış Kılıç

15- Servet Yıldırım

16- Mehmet Erdoğan

17- Güldem Işık

18- Ceyda Kiryak

19- Kadir Öztürk

20- Ömür Yılmaz

21- Merthan Açıl

22- Tolga Özgen

23- Erhan Uslu

24- Hakan Atınç Dayıgil

25- Murat Kanbur

26- Emre Serkan Bayraktar

27- Vahit Doğan

28- Fatoş Ayık

29- Hüseyin Ekrem Fidan

30- Seda Hoşel Kiraz

31- Sergen Kurt

32- Yusuf Yüce

33- Ercan Saatçi

34- Mehmet Muhittin Palazoğlu

35- Furkan Remzi Ceylan

36- Süleyman Atik

37- Hakan Karanis

38- Elif Güven

39- Nihat Uçan

40- Birsen Şahin

41- Canan Mümüklü

42- Can Akın Çağlar

43- Cemal Ufuk Karakaya

44- Buğra Gökçe

45- Kağan Sürmegöz

46- Bayram Taşkın

47- Ebru Yılmazlar

48- Gürkan Akgün

49- Murat Abbas

50- Doğan Hamit Doğruer

51- Halit Burak Atalan

52- Bilal Önver

53- İlker Durademir

54- İpek Elif Atayman

55- İlknur Taşdelen

56- Burak Arslan

57- Samih Asan

58- Emrah Öksüz

59- Onur Buğra Subaşı

60- Eyüp Subaşı

61- Gülşah Subaşı

62- Ahmet Köksal

63- Serhat Kapki

64- Yusuf İlbak

65- Ali İlbak

66- Murat İlbak

67- Mustafa İlbak

68- Umut Şenol

69- Mete Sarısaltun

70- Edip Cenk Ünalerzen

71- İrfan Karakaş

72- İnan Boztaş

73- Ahmet Taha Bilgin

74- Kamil Timur Delibaş

75- Alihan Aydın

76- Alper Aydın

77- Alperen Aydın

78- Ahmet Palazoğlu

79- Kaan Ketenci

80- Ahmet Hamdi Çiçek

81- Hacı Ahmet Gül

82- Serkan Öztürk

83- Necati Özkan

84- Kabil Taşçı

85- Vedat Şahin

86- Serdar Haydanlı

87- Yaşar Çeri

88- Emin Ferhat Ertek

89- Harun Cengiz Beğenmez

90- Hasan Öçsoy

91- Ahmet Çiçek

92- Adem Tuncay

93- Rauf Cem Istıranca

94- Ömer Gürsoy

95- Uğurhan Atma

96- Özge Bağdatlı

97- Fatoş Pınar Türker

Gözaltı sayısının artabileceği kaydedildi.