ABD ile İran savaşında karşılıklı saldırılar sürerken, İran'dan sert açıklamalar peş peşe geldi. İran'ın Hatem el-Enbiya Karargahı yaptığı açıklamada, ABD saldırılarının devam etmesi durumunda bölgedeki ülkelerin tüm ekonomik ve enerji altyapısını hedef alacaklarını duyurdu.
Karargah yaptığı açıklamada, "Amerikan tehditleri hayata geçirilirse, İran İslam Cumhuriyeti silahlı kuvvetleri tek bir damla petrolün bile ihracatına izin vermeyecek ve bölgedeki petrol, doğalgaz, elektrik ve ekonomik altyapı hedef alınacaktır" tehdidinde bulundu.
Açıklamada "Dün geceki uyarının ardından, Hürmüz Boğazı'nın kapalı olduğu ve boğazdan geçecek herhangi bir geminin, daha önce duyurulan düzenlemelere uygun olarak belirlenmiş rotayı izlemesi gerektiği" uyarısında bulunuldu.
KHALİBAF: PETROL SATAMADIĞIMIZ YERDE KİMSE SATAMAZ
İran Parlamento Başkanı Muhammed Bakır Khalibaf da, sanal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, “İran’ın güvenliği sağlanmadığı sürece hiçbir altyapı güvende olmayacaktır. Boğazdaki durum savaştan önceki haline dönmeyecek. Petrol satamadığımız bir bölgede, başka kimse petrol satmaz" ifadelerini kullandı.



