(VAN) Van İl Jandarma Komutanlığı, bir aylık asayiş raporunu yayımladı. İl Jandarma Komutanlığı’nca 1 - 31 Ocak arasında yapılan denetimlerde 255 bin 763 araç, 276 bin 665 GBT sorgusunun yapıldığı, denetim ve operasyonlarda toplam 273 kişinin yakalandığı, bunların 47’sinin tutuklandığı açıklandı.
İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, operasyonlar kapsamında arandığı tespit edilen dolandırıcılıktan 95, terör suçundan 4, hırsızlık suçundan 9, uyuşturucu madde suçundan 20, kaçakçılık suçundan 7, ve diğer suçlardan 138 şahsın yakalandığı belirtildi.
Gözaltına alınan 273 şahıstan 47’si tutuklanarak cezaevine teslim edildi.
JASAT aranan 22 kişiyi yakaladı
Jandarma Dedektifleri (JASAT) ise yakalama kararı ile aranan toplam 22 kişiyi yakaladı. Şüphelilerden 20’sı çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanırken 2 şahıs ise ifadesinin alınmasına müteakip serbest bırakıldı.
Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi; 650 bin TL ceza kesildi
Saray İlçe J.K.lığı Karacahisar J.Krk.K.lığı ile müşterek icra edilen araştırma neticesinde Çakmakköy Mahallesinde ikamet eden M.L.K isimli şahsa avlanma yasağı bulunan dağ keçisi türünü avladığı tespit edilmiş olup 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu gereği toplam 650.000 Tl cezai işlem uygulanmak üzere Van Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim edilmiştir"
554 Araç trafikten men edildi
11.484 Yol Kullanıcısına Trafik Güvenliği Eğitimi verildi. 67.913 araç kontrol edildi, 2.229 sürücü ve araca 8.033.001 TL idari para cezası tutanağı tanzim edildi, Alkollü olarak araç kullandığı tespit edilen 8 sürücünün sürücü belgesine geçici olarak el konulduğu, 554 Araç Trafikten Men Edilmiştir.
385 sürücüye hız kurallarını ihlal ettiğinden 1.069.185 TL idari para cezası tutanağı tanzim edilmiştir." denildi.