Hakkari’nin Çukurca ilçesinde iki gündür kayıp olarak aranan 14 yaşındaki Rojda Asmin Ediş’in sağ salim bulunduğu bildirildi. İlçede hem güvenlik güçleri hem de gönüllü yurttaşların katılımıyla yürütülen arama çalışmaları sonucunda genç kız, Çukurca ilçe merkezinde bulundu.

Rojda’nın ailesi, iki gün önce kızlarından haber alamamaları üzerine kayıp başvurusunda bulunmuş, bu başvurunun ardından güvenlik birimleri harekete geçmişti. Çukurca’nın çevresindeki kırsal alanlarda ve kent merkezinde yoğunlaştırılan aramalar, mahalle sakinlerinin de desteğiyle sürdürülmüştü.

Hüseyin Çelik, Ayanis Kalesi kazılarını ziyaret etti
Hüseyin Çelik, Ayanis Kalesi kazılarını ziyaret etti
İçeriği Görüntüle

Edinilen bilgilere göre Rojda Asmin Ediş’in sağlık durumu iyi ve herhangi bir fiziksel şiddet ya da kötü muameleye maruz kalmadığı belirtildi. Yetkililer, gerekli sağlık kontrollerinin ardından Rojda’nın ailesine teslim edildiğini bildirdi.

Aileden ve Yetkililerden Teşekkür

Rojda’nın bulunmasının ardından ailesi, destek veren tüm kişi ve kurumlara teşekkür ederken, güvenlik güçleri de süreci yakından takip ettiklerini ve her kayıp vakasının ciddiyetle ele alındığını vurguladı.

Öte yandan, olayla ilgili herhangi bir suç unsurunun bulunup bulunmadığı yönünde başlatılan idari soruşturmanın sürdüğü öğrenilirken, Rojda’nın ilçe merkezinde nerede ve kimlerin yanında olduğuna ilişkin bir açıklama yapılmadı.