Vanekspres - Hürriyet gazetesinin eski genel yayın yönetmeni ve halen yazarı olan Ertuğrul Özkök bugün yayınlanan köşesinde Kürt sanatçı Xero Abbas’ı ve albümünü tanıtarak övdü.

“Kürtlerin en romantik şarkıcısı kimdir?” diye soran Özkök, “Bana sorarsanız Xero Abbas’tır… Onun ‘Westiya Bu’su bana göre Kürt müziğinin baş eserlerinden biridir” diye yazdı.

Sanatçıyı ‘şahsen’ tanıdığını da belirten Özkök, yeni albümünü Spotify’da dinlediğini belirterek Almanya’da yaşayan Abbas’ın genellikle Batılı müzisyenlerle çalıştığını ve Batılı enstrümanları kullandığı bilgisini verdi. Hürriyet yazarı, “Ama Kürt tarafının hüznü, tabiat sevgisi şarkılarının tamamına hâkim. Dilini hiç anlamasam bile, müziği ile söyleyişindeki yumuşaklık ile beni çok etkiliyor…” diye yazdı.

‘BULUŞUYORUZ BİZE ŞARKI SÖYLÜYOR’

Özkök, albümün ilk şarkısı “Axa Welat”ı çok sevdiğini belirterek sevdiği diğer şarkılar arasında, “Tu Çuyi”, “Perişan”, “Nawerz”i de saydı. Ertuğrul Özkök, Kamışlı’da doğup büyüyen Xero Abbas’ın sık sık Türkiye’ye geldiğini ve ressam Ahmet Güneştekin’in atölyesinde sohbet ettiklerini belirterek şunları yazdı, “Bize şarkı söylüyor… Tanımaktan dolayı gerçekten mutluluk duyduğum sanatçılardan biri… Dinleyin… Ne demek istediğimi anlayacaksınız.”

Editör: TE Bilisim